PoliticăPrima Pagină

Viora întâi(PSD) și vioara a doua(PNL) se tem de AUR și reacția poporului

PSD și PNL se tem de partidul AUR condus de George Simion și cel mai mult de reacția poporului, care nici nu vrea să audă de șomaj tehnic, restricții sau pierderea locurilor de muncă. Toate aceste lucruri vin la pachet cu certificatul verde. Fiind conștienți de efectele certificatului verde, vioara întâi și vioara a doua din guvernarea Ciucă stau și așteaptă momentul oportun pentru a introduce pe șest celebrul certificat de teamă să nu le sară poporul în cap și să mai piardă ceva procente în sondaje.

Alexandru Rafila se arată nemulțumit de declarațiile unor politicieni care în loc să susțină o procedură parlamentară pentru votarea acestui certificat fac declarații împotriva ministrului sănătății. Întrebat de ce PSD, care e prima vioară în coaliție, nu susține o astfel de procedură și votarea certificatului, Rafila a fost evaziv.

„Vioara a doua nu vrea și încearcă să paseze la vioara întâia. Prima vioară vrea cel puțin în aceeași măsură ca și vioara a doua să voteze acest document. Adică nu are rost să fim ipocriți și să spunem tot timpul că ceilalți sunt de vină. Se poate discuta deschis, asumat”, a fost poziția ministrului Sănătății.

Alexandru Rafila, un mare susținător al vaccinării pe vremea când se afla în opoziție, pare că și-a nuanțat mesajul după ce a ajuns la putere.

”Noi am făcut o formă de certificat care cred că era funcțională și introducea și testarea, ceea ce este extrem de important, pentru că în momentul de față controlul transmiterii trebuie făcut și prin testare nu doar prin vaccinare”, explică ministrul Alexandru Rafila pentru Europa Liberă.

Back to top button