Politică

SINECURI la stat: Noul șef de la Tarom are experiență în vânzări de polistiren și țiglă metalică

Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, a demisionat de la conducerea TAROM. În locul acestuia a fost numit ca director general Mihăiţă Ursu, arată compania, într-un comunicat de presă.

„Astăzi, 04 ianuarie 2021, Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române TAROM a luat act de demisia domnului comandant Cătălin Radu PRUNARIU din funcţia de director general, demersul acestuia fiind din motive personale. Industria aeronautică din întreaga lume traversează o perioadă extrem de dificilă, odată cu debutul pandemiei de COVID-19, însă, cu toate acestea, compania aeriană naţională a reuşit să supravieţuiască primilor ani de criză, în special datorită ajustării operaţiunilor, restructurării personalului şi exploatării unor noi oportunităţi pe segmentul zborurilor neregulate”, a transmis compania, într-un comunicat de presă.

Compania aeriană Tarom va avea un nou şef, potrivit unor surse apropiate domeniului, acesta fiind numit chiar din rândul membrilor Consiliului de Administraţie al Tarom. Mihaiţă Ursu este membru în CA din 21 septembrie 2021.

Mihăiţă Ursu este inginer geodez şi specialist în vânzări de ţiglă metalică şi a ocupat în perioada iunie 2020 – iunie 2021 funcţia de director general al Tarom, potrivit datelor publicate în CV-ul său. Din februarie 2020 până în iunie 2020 a fost administrator – membru în CA în cadrul CN Poşta Română, după ce timp de 4 luni (martie – iulie 2020) ocupase funcţia de Vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Tarom.

În perioada 1995 – 1998 Mihăiţă Ursu a fost referent în cadrul Administraţiei Domeniului Public sector 4 Bucureşti . Potrivit propriului CV, Ursu a ocupat în ultimii 15 ani diverse funcţii în domeniul vânzărilor, la firme româneşti şi internaţionale de materiale de construcţii. A terminat liceul în 1994, iar facultatea abia în 2004, devenind inginer geodez.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button