InternaționalPrima Pagină

Revoluție în Kazahstan: Pană de internet la scară națională! Fosta conducere fuge din țară

Kazahstanul era afectat miercuri de o ”pană de Internet la scară naţională”, pe fondul unor tulburări fără precedent în această fostă republică sovietică din Asia Centrală, a anunţat pe Twitter un grup specializat în supravegherea web-ului,NetBlocks, relatează AFP.

”Kazahstanul se confruntă în prezent cu o pană de Internet la scară naţională, în urma unei zile de perturbări ale Internetului mobil şi unor restricţii parţiale”, anunţă această organizaţie nonguvernaentală (ONG), care subliniază că acest lucru ”este susceptibil să limiteze grav acoperirea manifestaţiilor antiguvernamentale care se intensifică”.

Fosta conducere fuge din țară

Presa locală anunță că fosta conducere fuge din țară cu curs charter de pe aeroportul național din Altamay. O mare parte a forțelor de ordine a trecut de partea populației. Oamenii demolează statuia dictatorului Nur Sultan Nazarbayev.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button