Politică

Guvernul Ciucă: Furnizarea energiei electrice și a gazelor e asigurată. Prețurile au explodat

Furnizarea energiei electrice este asigurată atât pentru serviciile esenţiale, cât şi pentru consumatori şi există cantităţile necesare de gaz pentru aprovizionarea în condiţii de normalitate, se arată într-un comunicat de presă transmis de Guvern.

Precizările sunt făcute după ce, marţi dimineaţă, premierul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire de lucru cu viceprim-ministrul Sorin Grindeanu, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, reprezentanţi ai companiilor Transelectrica, Transgaz, Romgaz şi ai Ministerului Mediului. Discuţiile au vizat stadiul pregătirilor pentru sezonul de iarnă, din perspectiva evoluţiilor sectorului energetic în România.

„Din analiză, a rezultat că furnizarea energiei electrice este asigurată atât pentru serviciile esenţiale, cât şi pentru consumatorii casnici şi alte categorii de consumatori. În privinţa furnizării de gaze, sunt asigurate cantităţile de gaz pentru funcţionarea aprovizionării în condiţii de normalitate”, se menţionează în comunicat.

PS. Guvernul condus de Nicolae Ciucă uită însă se menționeze ce soluții are pentru explozia prețurilor la energie și gaze. Din păcate se pare că Guvernul e interesat doar de banii românilor nu și de soluții pentru independența energetică a României. Măsurile guvernelor conduse de Klaus Iohannis au pus pe butuci industria energetică prin falimentarea intenționată a Complexului Energetic Hunedoara, căruia îi urmează CE Oltenia, iar reactorul unu de la Cernavodă va fi tras pe linie moartă în curând. Guvernul Ciucă nu are nici un fel de soluții pentru criza energetică și a gazelor, în schimb ne minunează cu comunicate stupide.

Back to top button