SĂNĂTATE

Consiliul Științific din Franța anunță că Omicron e cu 80% mai puțin AGRESIVĂ ca Delta

Doi membri ai Consiliului Științific din Franța au stabilit că tulpina Omicron este mai puțin severă și mai mult clasică, în comparație cu variantele precedente. Estimarea arată că tulpina Omicron este cu până la 80% mai puțin periculoasă decât Delta.

Profesorii Yazdan Yazdanpanah și Bruno Lina, membri ai Consiliului Științific, au explicat pentru BFMTV că sunt motive pentru a spera că varianta Omicron este mai contagioasă, dar mai puțin periculoasă decât precedentele.

Specialiștii estimează că varianta este între 50% și 80% mai puțin periculoasă bazându-se pe studiile din Marea Britanie și pe evoluțiile din Africa de Sud și din alte țări lovite de Omicron.

Virusul încă se adaptează, dar evoluția sa este diferită de variantele precedente, afectând mai puțin plămânii. În timp, dacă nu apar alte mutații, varianta ar putea intra în rândul virusurilor sezoniere. Ministrul sanatatii, Olivier Veran, are o idee asemănătoare și anunță că, în timp ce varianta Omicron dă peste cap spitalele în ceea ce privește spitalizările convenționale, Delta umple serviciile de Terapie Intensivă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button