Social

Dan Negru: Unul din patru copii a abandonat școala anul trecut

Realizatorul TV Dan Negru trage un semnal de alarmă în privința abandonului școlar cauzat de incompetența celor care conduc ministerul Educației. Copiii din mediul rural nu s-au adaptat la școala online și nici nu aveau cum. Lipsa calculatoarelor, a celebrei tablete și a internetului au făcut pentru acești copiii imposibilă școala online. Circa 1 milion de elevi nu au avut acces la celebra școală online în primul an de pandemiei.

„Dara, fetita mea începe azi școala. Bogdan, intr-a treia , de săptamana viitoare. Sunt norocoși. Unul din patru copii a abandonat școala anul trecut. 26 % a fost rata de abandon școlar în sate! În satele românești scoala online a fost un eșec. Cei din generația mea, prin decizii haotice ,vor distruge generațiile care vin. Să fie ăsta breaking news-ul începutului de an! Pentru că cine inchide un spital, deschide un cimitir și cine inchide o școală, deschide o pușcărie.”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button