Social

Municipiul Giurgiu rămâne de luni fără căldură, iar școlile ar urma să treacă în sistem online

Municipiul Giurgiu ar putea rămâne de mâine fără căldură, iar școlile ar urma să treacă în sistem online din cauza lipsei agentului termic. Autoritățile locale spun că fără un ajutor financiar de la guvern nu pot achita suma cerută în avans de furnizorul de gaze, în condițiile în care prețul combustibilului a crescut de șase ori . Giurgiu are și un preț foarte mare al gigacaloriei de 1.000 de lei subvenționat în proporție de 60%.

Mii de consumatori din Giurgiu, racordați la sistemul centralizat de încălzire, ar putea rămâne de mâine fără agent termic. Vorbim însă și de școli, grădinițe, dar și alte instituții publice, cum ar fi Spitalul Județean de Urgență Giurgiu. Semnalul de alarmă a fost tras de primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu.
Adrian Anghelescu: Astăzi ne găsim în situația să avem gaz plătit până pe data de 3.01.2022.

În acest context, vom face toate eforturile, pe primele zile ale anului 2022, ca toate fondurile care se strâng de la impozite și taxe să le direcționez către achiziția de gaz.

Oamenii spun că ar trebui găsită de urgență o soluție.

– Este păcat ca acești copii să nu mai meargă la școală, spitalul să nu mai aibă căldură și să tremure acolo în saloane bolnavii. Probabil că până la urmă vor găsi o soluție autoritățile.

Este de văzut dacă mâine se va ajunge la un acord între autorități și furnizorul de agent termic pentru acordarea unei păsuiri pentru doar o săptămână. Se mizează pe colectările de taxe și impozite de la începutul anului, dar și pe un sprijin de la guvern pentru a putea acoperi suma necesară furnizării agentului termic.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button