Opinii

„Patriotului” Băsescu îi put spitalele românești

Nici nu se uscase bine tușul pe decizia judecătorească prin care se stabilea că Băsescu Traian a fost turnător la Securitate, că fostului președinte i s-a și făcut rău, la București. Care a fost cauza acestei stări subite de rău, nu s-a aflat încă. Unii zic că Băsescu ar fi făcut doar un atac de panică, la gândul că rămâne fără vilă de protocol, fără limuzină de protocol, fără gardă de protecție de la SPP și fără alte avantaje de care a beneficiat până acum. Ipoteza e credibilă: cum să nu te apuce panica gândindu-te că de acum înainte, când intri, de exemplu, într-un supermarket să iei ulei (sau să o iei pe ulei, în cazul lui Băse, mă rog) riști să te ia lumea cu huo, ba să-ți mai spargă vreunul mai îndrăzneț și un ou pe chelie?

Alții afirmă că Băsescu ar fi făcut un preinfarct, deși varianta asta din start e suspectă: ca să faci preinfarct, trebuie să ai la ce să faci, adică să ai inimă. Pe când fostul președinte, care a tăiat fără milă salarii și pensii la grămadă, și la bogați, dar și la amărâți, de-au ajuns mii de români în pragul foametei, credeți că ar poseda una bucată inimă? Mă îndoiesc. Sau să zicem că ar avea. Dar atunci de ce-l doare inima acum, când e la ananghie, și nu l-a durut când era tânăr și distrugea destinele colegilor lui, turnându-i fără niciun regret la Securitate, ca să de pună bine cu odiosul regim comunist?

În fine, o altă ipoteză lansată, dar neconfirmată, ar fi că Băsescu a făcut un atac vascular cerebral, și-ar fi pierdut auzul și de aceea familia s-a alarmat și l-a internat la spital. A, bine, nu vă imaginați că au chemat Salvarea și l-au dus la Obregia, cum ar fi făcut o familie de români obișnuiți. Nici vorbă de așa ceva! Cum să se înghesuie fostul președinte pe holuri cu toți amărăștenii, bolnavi și disperați – așa cum, teoretic, ar fi trebuit să o facă, la cât îl știam de iubitor de băi de mulțime? Nu, familia nu l-a dus la Obregia, ci a comandat un avion particular cam cum comandați voi Uberul, și l-a dus taman în Franța. Păi la banii lor transportul e o problemă? Uite colea Parisul!

Citește și: Traian Băsescu, zis Petrov, a colaborat cu Securitatea – decizie definitivă

De altfel, dacă ne aducem bine aminte, nici nu este prima dată când Băsescu dovedește că îi pute sistemul medical românesc. Cu ani în urmă, el s-a operat de hernie de disc nu la București, deși avem unii dintre cei mai buni specialiști în domeniu din lume, ci la Viena, la spitalul ăla unde o operație pe coloană costă cât un ficat (e drept, Băsescu nu avea, probabil, ficatul prea bine întreținut și de aceea a plătit în euro). Nu mai zic că în 2018 Băsescu tot la Paris, ca și acum, a fost dus de urgență, ca să fie operat pe aortă, deși, iarăși, la Institututul pentru Boli Cardiovasculare de la Fundeni avem chirurgi excepționali. Păi și cum rămâne cu patriotismul, domnu’ președinte? Sau suntem patrioți doar când e vorba de hăhăială cu mulțimea, de băut șampanie golănește, direct din sticlă, iar când e vorba de sănătate lași pulimea să meargă la spitalele de stat, iar tălică mergi la lux, la Viena și Paris, că bani ai, slavă Domnului, berechet, la ce mafie pedelistă ai păstorit vreme de zece ani?

Știu, știu, o să-mi sară unii în cap acum, zicând că Băsescu a vrut reformarea sistemului medical, dar i s-a pus Arafat de-a curmeziș și nu l-a lăsat. Bă-băieți, nu fiți naivi! Dacă Băsescu ar fi vrut cu adevărat, când era președinte, să schimbe ceva la sistemului medical românesc, ar fi putut să o facă fluierând. Dar pentru el „reforma sistemului medical” s-a limitat la desființarea unor spitale locale, unde mergeau amărâții din fundul țării să se trateze, și la lăsarea pe drumuri a mii de oameni. E ca și la Iohannis, cu România lui educată: cine-l împiedică să-și ducă proiectul la bun sfârșit, în afară de lenea lui proverbială? Plus de asta, stați voi liniștiți, că Băsescu nu voia să reformeze sistemul medical ca să fie românii mai bine îngrijiți, ci ca să smulgă de la butoane o mafie – cea pesedistă – pentru a o înlocui cu altă mafie – cea pedelistă. Abia așteptau hienele pedeliste, blonde sau brune, să se înfrupte dintr-o asemenea pradă, dar n-a fost să fie.

Acum, n-aș vrea să se creadă că îi vreau răul fostului președinte. Ca om, îi urez multă sănătate și să trăiască să-și mai facă măcar o dată fata europarlamentar. Dar ca politician îi doresc să lase Viena și Parisul și să ajungă măcar o dată în spitalele românești. Și să privească în ochi oamenii amărâți – o să-i fie cam greu, ce-i drept, dar reușește el. Iar disprețul din ochii lor să-i fie adevărata pedeapsă, nu o decizie banală a judecătorilor.

Citește și:

Securistul Băsescu se duce la CEDO: Pierde toate beneficiile ca fost șef de stat

În dosarul Elenei Udrea și al Ioanei Băsescu, Traian Băsescu a fost beneficiarul real al infracțiunilor

Băsescu a turnat, dar a și băut (banii noștri)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button