PoliticăPrima Pagină

George Simion, cel mai bun comunicator politic al momentului

În doar 12 luni de când partidul pe care îl conduce a intrat în premieră în Parlament, spre surpriza multora, George Simion a punctat foarte mult ca imagine personală. S-a profilat ca un lider politic, iar următorul pas spre vârful ierarhiei nu este exclus, notează Evz.ro.

George Simion, copreşedintele AUR, susţine că nu intenţionează să-şi depună mandatul pentru postul de la Cotroceni, însă, dacă i se cere, nu exclude această variantă.

Unul dintre rivalii săi, liderul Pro România Victor Ponta îl vede chiar în turul al doilea al alegerilor.

„PSD are 2-3 candidaţi, la PNL Ciucă, că doar nu vine Cîţu, şi sigur George Simion, care va ajunge în turul 2, pe modelul Vadim Tudor 2000. Problema e ce facem până în 2024”, declară Ponta.

George Simion a anunţat că speră ca Iohannis să nu stea la Cotroceni până în 2024, dar a precizat că va propune oameni de valoare pentru postul de preşedinte. Totuşi, liderul AUR nu a exclus ca el să fie candidatul, dacă situaţia o impune şi colegii îi cer asta.

„Sunt oameni mai potriviți ca mine că să fie preşedintele  României. De asta am creat AUR, ca să propunem oameni valoroși în funcţii publice. Pentru prezidențialele din 2024 sau poate mai devreme dacă îl demitem pe Iohannis, o să venim cu propuneri de oameni valoroși ai României. Nu mă dau în laturi dacă nu o să aibă cine să ducă lupta. Mai e cale lungă și o să ducem discuții cu oameni mai potriviţi decât mine să ocupe funcţia asta”, a declarat George Simion în exclusivitate la România TV.

De menționat că George Simion a început să strângă semnături de la parlamentari pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Pentru demararea procedurilor, AUR trebuie să strângă semnături de la minim o treime din numărul total al parlamentarilor. Simion a anunțat că au semnat deja pentru suspendare și parlamentari de la PNL, referindu-se el mai cprobabil la parlamentarii plecați la gruparea lui Ludovic Orban.

Liderul AUR mai susține că își dorește ca referendumul pentru suspendarea șefului statului să fie organizat odată cu alegerile anticipate.

Scriitorul și politicianul Mihail Neamțu a declarat pentru EVZ că a remarcat în special tactica sa perfectă.. 

„Ce face probabil se va studia în doctoratele de comunicare și jurnalism. E spectaculos felul în care a ales să comunice direct cu electoratul. Consideră că presa nu mai e necesară. E un mod inteligent, știe când să se oprească. Nu sunt de acord cu ieșirea din matricea parlamentară. Ca bun conservator țin cont de maniere. Dar el e practic cel mai bun comunicator politic din România”, spune Neamțu. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button