Opinii

Vine valul cinci de profituri pentru firmele de Partid

Presimțind clinchetul arginților precum presimțea marmota din Divertis cutremurele, guvernanții pesediști și peneliști au început iarăși să sperie lumea cu venirea valului cinci de Covid-19. Nu de alta, dar atunci când cetățenii sunt terorizați bine în prealabil încă de azi, cu siguranță nu o să mai fie atenți mâine la ce matrapazlâcuri vor face cu banii lor cei de la putere. Televiziunile și ziarele de partid și de stat țin și ele isonul acestei isterizări colective, difuzând și publicând orice pârț cu pretenție de părere științifică pe care-l lansează în eter marii epidemiologi ai națiunii. Niciun gurnalist nu are măcar bunul simț să adauge undeva că nu s-au îndeplinit deloc precedentele predicții făcute de respectivii epidemiologi, care avertizau, și anul trecut, și anul ăsta, prin vară, că va veni apocalipsa, că vor muri sute de mii de români, etc, etc. Dar de ce să ne mai mirăm că gurnaliștii cumpărați de precedentele guverne liberale și cu pământul de sub ei procedează așa, de vreme ce presa, din a patra putere în stat a devenit un fel de a patra putoare, al cărei unic rol este să-i convingă pe cetățeni să se lase furați, mințiți și batjocoriți de celelalte trei puteri ale statului?

Domnul Rafila a ieșit ieri să ne expună noua abordare a guvernului, în perspectiva anunțatului val cinci, care, potrivit statisticilor, va lovi România fix din 15 ianuarie. Fără să uite niciodată că înainte de a fi medic e pesedist, ilustrul specialist a băgat și niște floricele lingvistice de gâdilat în creștet alegătorii, anunțând că de data asta n-o să mai fie ca dățile trecute, când pandemia o gestionau numai liberalii, de data asta o să fie o abordare social-democrată, să placă la bobor și să se creeze „un parteneriat între cetățeni, autorități și sistemul medical”. Evident, cum acum se află la guvernare, domnul Rafila n-a mai avut nimic din retorica pe care PSD o avea în opoziție – „Nu certificatului verde! Nu dictaturii medicale! Nu afacerilor pe seama sănătății oamenilor!”, în schimb a subliniat că e important să se vaccineze cât mai mulți români, ca să mai dea din stocurile alea de la Ursula. Despre faptul că în celelalte țări ale lumii, unde deja s-a instalat valul cinci, vaccinul nu prea pare să apere pe nimeni de infectarea cu Omicron, domnul Rafila n-a zis nimic. Și n-a zis nimic nici de studiile științifice care arată că în România aproape trei sferturi din populație este imunizată față de Covid-19, fie prin vaccinare, fie prin trecerea prin boală.

Citește și: Doctor italian: 92% dintre cei pozitivi la Covid sunt persoane cu doză dublă sau triplă de vaccin

Dar pe undeva e normal ca guvernanții să nu le mai spună românilor și asemenea lucruri, fiindcă ele pot genera optimism. Or, dorința guvernanților este, precum am spus, tocmai să-i sperie cât mai rău pe români, să bage cât mai mult spaima în ei. Căci, atunci când ești terorizat, când ești disperat și vezi proteine spike peste tot, nu prea ai timp să mai vezi și cum profitorii din PSD, PNL și UDMR se îmbogățesc din banii tăi, zicând că vor să te salveze, când ei vor de fapt să te buzunărească. Tare sunt curios cu ce se va îndeletnici noul „grup operativ de la Ministerul Sănătății care va coordona resursele, acțiunile și informațiile medicale”, grup a cărui înființare a fost anunțată ieri de premierul Ciucă. Se știe că asemenea grupuri operative au mai fost înființate și de foștii premieri Orban și Cîțu și în afara faptului că ne-au operat zdravăn la buzunare, n-am văzut nimic concret de la ele.

Mai curând asemenea grupuri operative mi se par un fel de coterii de Partid, iar „coordonarea resurselor” îmi miroase mai curând a împărțire de prăzi și sfere de influență: „Voi, peneliștii, luați, să zicem, vânzarea de măști și spirt, noi,  pesediștii, luăm distribuirea de teste rapide în școli, iar udemeriștii primesc și ei niște firimutiri, din ce rămâne, ca să fie toate partidele de la putere mulțumite.” Pentru că la asta se reduce „grija” guvernanților în perspectiva venirii Omicronului peste noi: la cât de mare va fi valul de profituri pentru firmele de Partid, la câte achiziții se vor putea face prin încredințare directă, fără licitație, la cât de mult pot dezvolta afacerea pandemiei politrucii, șmenarii și profitorii penelisto-pesediști de sub pulpana lui Iohannis. Parafrazând un film foarte la modă, ei parcă le zic românilor: „Nu priviți în sus!” De fapt, dragi români, chiar ar trebui să priviți în sus, fiindcă doar astfel veți vedea ce ticăloșii fac cei de sus, de la putere, pe banii și pe sănătatea voastră, și-i veți putea pedepsi prin vot data viitoare.

Citește și:

Guvernul mafiot îi mai scuipă o dată în față pe români, cumpărând alte teste de salivă!

Rafila prezintă scenarii apocaliptice: Pregătiri pentru valul 5

Europa, de la democrația mulțimilor la dictatura elitelor

Back to top button