Știrile 60m.RO

Polițiștii de la DCCO au capturat în primele 11 luni ale acestui an, în România, mari cantități de droguri

Polițiștii de la Direcția de Combaterea Criminalității Organizate au capturat în primele 11 luni ale acestui an, în România, aproape 1,5 tone de heroină, circa 900 de kg de cocaină și peste 400 de kg de canabis, valori în creștere față de ultimii ani. Totuși, aceste substanțe, în cea mai mare parte a lor, nu rămân în țară.

Victor Nistor, comisar-șef în Poliția Română: Toate cantitățile mari capturate în România în ultimii ani au fost în tranzit, nu erau destinate pieței românești. Ca și alte țări din Europa, și România este vizată de rutele de traficanți, având acces la portul de la Marea Neagră, în special, și fiind pe clasica rută balcanică, cea care pleacă din Afganistan, Iran, prin Turcia, către Bulgaria și România, până în vestul Europei – referitor la rutele de heroină. Dacă ne comparăm cu țările din jur, strict referitor la combatere, punctul nostru de vedere este că stăm foarte bine. Cantitățile care sunt destinate pieței românești sunt în continuă creștere, pentru că toate rapoartele de monitorizare a traficului de droguri reflectă faptul că toate tipurile de droguri sunt mult mai prezente pe piață și numărul de consumatori este în continuă creștere.

Potrivit datelor furnizate de Agenția Națională Antidrog, în România sunt aproximativ un milion de consumatori de droguri; numai în Capitală sunt peste 20.000 de dependenți de heroină. Specialiștii atrag atenția că, în ultima perioadă, a crescut consumul de canabis și de substanțe cu proprietăți psihoactive și că vârsta consumatorilor este din ce în ce mai mică.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button