InternaționalSĂNĂTATE

Franța: Peste 200.000 de infectări au fost raportate în ultimele 24 de ore

Numărul de noi infecții în Franța a doborât un nou record, cu peste 200.000 de cazuri raportate în ultimele 24 de ore, a anunțat miercuri ministrul Sănătății, potrivit Euronews.

Olivier Véran a declarat în cadrul unei audieri parlamentare că au fost înregistrate 208.000 de cazuri noi.

„Nu l-aș mai descrie ca un simplu val când vine vorba de Omicron”, a spus Véran, adăugând că „având în vedere cifrele pe care le-am înregistrat în ultimele zile în țara noastră, aș avea tendința să vorbesc despre un val mare”.

Ministrul a spus că 10% din populație au fost „cazuri de contact”, iar cei nevaccinați au „șanse mici să scape de ce este mai rău”.

Au existat avertismente că cifrele zilnice pot varia din cauza perioadei de vacanță, dar săptămâna trecută s-a înregistrat o creștere puternică a cazurilor.

Miercuri, guvernul a anunțat că toate cluburile de noapte, închise recent pentru a reduce răspândirea virusului, vor rămâne închise încă trei săptămâni în ianuarie.

Decizia vine la două zile după ce prim-ministrul francez Jean Castex a anunțat o serie de măsuri noi pentru a reduce impactul variantei Omicron.

Printre cele mai semnificative măsuri se numără modificarea perioadei dintre a doua și a treia doză de vaccin, care urmează să fie redusă de la patru la trei luni.

Un nou proiect de lege care să transforme „permisul de sănătate” într-un „permis de vaccin” urmează să fie prezentat parlamentului, cu scopul de intra în vigoare până la jumătatea lunii ianuarie. Dacă este promovat, înseamnă că un test COVID negativ nu va mai fi suficient pentru a intra în restaurante, baruri și multe alte spații publice – în schimb, va fi necesară dovada vaccinării.

Aprobarea vaccinului este concepută pentru a-i îndemna pe cei „indiferenți” din rândul persoanelor nevaccinate să primească serul anti-COVID-19, mai degrabă decât pentru a-i convinge pe sceptici, a spus Véran miercuri.

În fiecare zi, sute de mii de oameni au primit a treia doză de vaccin pe măsură ce campania de rapel este intensificată în Franța.

Dar, deși aproape 90% dintre persoanele de peste 12 ani au primit două doze, numărul persoanelor din Franța care nu au fost deloc vaccinați este de peste cinci milioane.

Cifrele oficiale din 12 decembrie au arătat că proporția pacienților nevaccinați aflați la terapie intensivă a fost de multe ori mai mare decât a celor care au fost inoculați.

Back to top button