Politică

Guvernarea PSD va întârzia plata pensiilor cu câteva zile, în ianuarie

Poșta Română informează că în prima pensie din luna ianuarie distribuirea pensiilor se va decala cu două zile, banii fiind virați în conturile Poștei începând cu 4 ianuarie.

Banii pentru drepturile sociale vor fi virați în conturile Poștei Române începând cu 4 ianuarie, nu cu trei zile lucrătoare înainte de prima zi a lunii viitoare, așa cum se întâmplă în cursul anului, se anunță într-un comunicat de presă.

„Într-o lună obișnuită, Poșta Română primește prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Partenerii noștri de la Casa Națională de Pensii Publice vor vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile, ca la orice început de an. Transformarea acestora în cash și distribuirea în gențile fiecărui factor poștal durează aproximativ trei zile.

Astfel, calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR) va fi următorul:

-la domiciliu: în perioada 6 – 17 ianuarie 2022;

-la ghișeele subunităților poștale: până în data de 19 ianuarie 2022”, se arată în comunicat.

Back to top button