Internațional

Grecia introduce, imediat după Revelion, noi restricţii

Grecia introduce, imediat după Revelion, noi restricţii, în încercarea de a stăvili un nou val de COVID-19. Îi vizează mai ales pe tineri, care au ajuns să reprezinte cel mai mai mare procent al cazurilor noi de infectare.

Potrivit datelor Organizaţiei Naşionale de Supraveghere a Bolilor (EODY), 75% a cazurilor pozitive de COVID-19 sunt persoane cu vârste între 18 și 39 de ani și numai 6% sunt persoane cu vârste de peste 60 de an. Măsurile vor intra în vigoare de la 3 ianuarie până pe 16 ianuarie, când vor fi reexaminate datele și situația epidemică. Astfel, noile măsuri vizează utilizarea obligatorie a măștii de înaltă protecție sau a măștii duble în supermarket, în mijloacele de transport public, dar și de toți angajații din sectorul alimentației publice și catering, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați. Se recomandă ca aceleași măşti să se poarte și în spațiile externe foarte aglomerat.

Localurile cu muzică, baruri şi restaurante vor funcționa până la miezul nopţii numai cu clienți vaccinați și cu regula de șase persoane la o masă. Stadioanele vor avea o rată de ocupare de numai 10%, cu un plafon de spectatori de până în 1.000 de persoane.Nu au fost luate măsuri pentru școli, care se vor deschide peste câteva zile.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button