Social

O nouă pârtie a fost dată în folosinţă la Straja

Stațiunea Straja din Valea Jiului este una dintre cele mai căutate destinații din această parte a țării pentru vacanța de sărbători. Pârtiile lungi și bine întreţinute, dar și prețurile mici au adus mii de turiști în munții Vâlcan, unde se schiază în condiții excelente.

Peste 30 de cm măsoară stratul de zăpadă la Straja, iar cele 10 pârtii din stațiune, care însumează 26 de km, sunt perfecte pentru schi. De ieri a fost dată în folosință pârtia Baloo, o pârtie nouă de 1.200 m, care a fost amenajată prin pădure pentru a fi ferită de viscol, iar la instalațiile de transport pe cablu care leagă între ele pârtiile s-a mai adăugat din acest sezon un telescaun.

Peste 5.000 de turiști au ales să petreacă sărbătorile de iarnă în Straja, principalul atu al stațiunii fiind domeniul schiabil bine amenajate. Emil Părău de la asociația Pro Straja a declarat că peste 80% din locurile de cazare din stațiune sunt ocupate, asta și pentru că prețurile au rămas aceleași ca în sezonul trecut. Turiștii care au petrecut Crăciunul la Straja au primit Colindul momârlanilor din Valea Jiului, iar cei care au dorit să asiste la slujba de Naștere a Domnului au mers la schitul din stațiune.

Administratorii stațiunii au pus în funcțiune toate tunurile de zăpadă pentru a suplimenta stratul de pe pârtie, astfel încât schiorii să se bucure de condiții optime. Salvamontiștii le atrag atenția celor care vin la schi să respecte regulile specifice de pe pârtii și să nu se aventureze în afara zonelor amenajate.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button