Internațional

VIDEO: Consulatul Rusiei din Ucraina a fost atacat cu un cocktail molotov

Ministerul rus de Externe a declarat vineri că cineva a aruncat un cocktail Molotov la consulatul rus din Lviv, în Ucraina, și că a protestat în mod oficial față de acest atac, pe care l-a numit „un act de terorism”.

Ministerul rus de Externe a convocat un oficial ucrainean și a cerut scuze din partea autorităților ucrainene.

Poliția ucraineană din Lviv a declarat că a lansat o anchetă cu privire la incident, pe care l-a numit „huliganism”.

Incidentul are loc în contextul în care tensiunile cresc din cauza unei acumulări de trupe rusești în apropierea graniței cu Ucraina, care a alimentat temerile privind o invazie.

Kremlinul a mai declarat vineri că se așteaptă ca luna viitoare SUA să răspundă solicitării sale de garanții de securitate care să împiedice extinderea NATO în Ucraina.

Președintele rus, Vladimir Putin, a îndemnat joi Occidentul să îndeplinească imediat această cerere, acuzând SUA și aliații săi că mențin o prezență militară „în pragul casei noastre”.

Moscova a prezentat săptămâna trecută proiecte de documente de securitate cerând ca NATO să refuze aderarea Ucrainei și a altor foste țări sovietice și să reducă desfășurările militare ale alianței în Europa Centrală și de Est.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button