Internațional

În Italia au fost introduse noi restricţii

În Italia, masca de protecție devine obligatorie în aer liber. Au fost anunțată și alte restricții. În Italia, creșterea bruscă a numărului de internări în secțiile de terapie intensivă din spitale cu 17% și al deceselor cu 33% îngrijorează comitetul tehnico-științific care se ocupă de gestionarea pandemiei și care, de astăzi, a introdus alte noi restricții.

Durata certificatului digital COVID va fi redusă, începând cu 1 februarie anul viitor, de la 9 la 6 luni. În plus, printr-o ordonanță a ministrului sănătății Roberto Speranza, perioada minimă pentru administrarea celei de-a treia doze va fi redusă de la 5 la 4 luni de la finalizarea ciclului de vaccinare primară.

Începând chiar de mâine, în schimb, purtarea măștilor de protecție devine obligatorie și în aer liber la nivel național, în vreme ce în spațiile interioare, în săli de cinematograf, teatre și pe stadioane, dar și în mijloacele de transport în comun se vor folosi numai măști de protecție semiprofesionale. Până la sfârșitul lunii ianuarie nu se pot organiza sărbători sau alte manifestări afară în aer liber.

Back to top button