PoliticăPrima PaginăȘtirile 60m.RO

Sunt disperați: AUR urcă spre 20%, USR abia se apropie de 10%

Partidele politice tradiționale, cele construite de sistem după 1989, sunt disperate. Este supărare mare în PSD, PNL și USR deoarece singurul partid politic care crește vertiginos în sondajele de opinie este AUR.

Românii s-au radicalizat și vor o altfel de politică, iar Alianța pentru Unirea Românilor poate să o ofere. Parlamentarii AUR se comportă precum niște pompieri, fug dintr-o parte în alte ca să stingă incendiile aprinse de o guvernare iresponsabilă.

Pe 6 decembrie mulți „profesioniști” în ale politicienii s-au grăbit să anunțe destrămarea AUR în doar câteva luni, dar partidul pare mai unit decât oricând. Mai mult decât atât, elementele care nu corespundeau au fost date afară.

La momentul de față panica este mare, inclusiv la Cotroceni, acolo unde președintele își vede poziția post-președinție amenințată de o nouă putere politică ce rade totul pe scena politică.

AUR face tot ceea ce alte partide politice nu au făcut timp de 31 de ani: se ține de cuvânt.

Sondajele nu vor să spună adevărul și dau partidul la 15%, dar aceleași institute în campania electorală nici nu știau că există acest partid. În realitate AUR este deja la 20% din intențiile de vot iar USR s-a prăbușit sub 10%. Situația este una dramatică pentru guvern care pierde rapid din încrederea electoratului pe măsură ce nu a luat nici o măsură reală privind relansarea economică. Sunt doar vorbe, realitatea este că orice investiție publică a fost oprită.

Împotriva partidului AUR se tot aprind tot felul de petarde dar care urcă și mai sus formațiunea politică. Românii se conving că acest partid nu este parte a sistemului datorită modului dramatic în care PSD, PNL și USR, împreună cu presa cumpărată, aruncă cu tot felul de minciuni asupra AUR.

Dacă se ține acest ritm, în 2021 AUR va deveni primul partid politic din România, cu o agendă patriotică total diferită de a celorlalte partide și asta începe să deranjeze cercurile internaționale care la moment dictează în România.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button