Știrile 60m.RO

Diaspora ținută la frontieră: Cozi interminabile la vămile din vestul României

Vămile din vestul țării încep să se aglomereze din nou cu români care revin acasă de sărbători. 60 de minute se așteaptă în coloana de mașini, marți dimineața, la intrarea prin punctul de trecere a frontierei Nădlac II, potrivit datelor publicate de Poliția de frontieră.

„Intrare: 6 artere si 3 statii mobile; Iesire: 2 artere. Numar mare de autoturisme prezente la verificarile de frontiera pe sensul de intrare in tara; triaj epidemiologic pe sensul de intrare in tara”, este mesajul afișat pentru Nădlac II de aplicația trafic online a Poliției de frontieră.

Și la vama Borș se așteaptă în jur de 30 de minute.

Restul punctelor de trecere a frontierei nu sunt aglomerate, așteptându-se în jur de 10 minute pentru intrarea în țară, potrivit sursei citate.

Vămile din vestul țării și aeroportul Otopeni au fost blocate în weekend de zecile de mii de români care se întorc în țară de Sărbători. Cea mai mare parte dintre aceștia sunt nevaccinați, iar medicii sunt obligați să îi bage în carantină, conform legislației adoptate de autoritățile române.

Medicii sunt scuipați și înjurați de persoanele care revin în țară, declara în weekend Horia Timiș, directorul DSP Arad.

Toate persoanele care intră în ţară începând de luni au obligaţia de a completa electronic, în termen de 24 de ore, formularul digital de intrare în ţară, prin aplicaţia plf.gov.ro, nerespectarea acestei obligaţii fiind sancţionată cu amendă de la 2.000 la 3.000 lei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button