Economie

Avertismet: Prețul gazelor și al energiei electrice va exploda de la 1 ianuarie

Preţurile record de pe piaţa de energie electrică nu se vor reflecta imediat în facturi, însă consumatorii trebuie să fie foarte atenţi la ofertele pe care le vor primi de la începutul anului – este avertismentul transmis de directorul executiv al Asociaţiei Producătorilor de Energie Electrică, Silvia Vlăsceanu, invitată marţi la Radio România Actualităţi.

Silvia Vlăsceanu: Nu se vor reflecta imediat, pentru că avem o lege care a plafonat preţurile, până la 31 martie, este adevărat. Dar, în această perioadă, furnizorii deja vin cu oferte, începând cu 1 ianuarie, deci chiar dacă în facturi nu vom plăti preţurile din ofertele cu care vin acum furnizorii, trebuie să fim atenţi că de la 1 aprilie vor intra în vigoare şi faptul că nu răspundem în mod explicit că acceptăm o ofertă înseamnă că ele se vor aplica. Deci, mare, mare atenţie la ce oferte primim! De la 1 aprilie, din fericire, se mai încălzeşte şi vor scădea şi consumurile de energie şi gaze.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button