PoliticăPrima Pagină

VIDEO. Protest la Parlament: Se încearcă urgentarea adoptării certificatului verde

Coaliția semafor PNL, PSD, UDMR, USR încearcă să urgenteze adoptarea certificatului verde în Parlamentul României împotriva voinței poporului care s-a pronunțat în mod repetat împotriva acestei legi abuzive. Prin adoptarea certificatului verde obligatoriu românii nu mai pot intra la locul de muncă dacă nu sunt vaccinați sau nu posedă un test negativ. Florin Cîțu a cerut ca după 45 de zile românii să își plătească din propriul buzunar.

Românii care refuză vaccinarea și testarea vor avea contractul de muncă suspendat, fapt ce încalcă Codul Muncii. Avocatul Poporului a avertizat că mai multe puncte ale acestei legi a certificatului verde sunt neconstituționale și vor fi atacate la CCR. Dreptul la muncă la fel ca și dreptul la viață sunt inalienabile.

„Este  o prevedere pe care eu personal nu înțeleg cum aș putea să o pun în concordanță cu prevederi constituționale și cu cele din Codul Muncii, respectiv suspendarea contractului de muncă pentru cineva care, de exemplu, nu ar dori să se încadreze în niciuna din aceste categorii, suspendare, evident, fără plata drepturilor bănești și o suspendare, cel puțin cum arată proiectul astăzi, pe termen nedefinit.”, a afirmat Avocatul Poporului.

George Simion și partidul pe care îl conduce, Alianța pentru Unirea Românilor, a protesta astăzi în Parlamentul României, fiind singura forță politică care se opune certificatului verde. Parlamentarii AUR au afișat un baner imens în plenul Camerei Deputaților cu mesajul: „Libertate fără certificate!”

Deputatul PSD de Vaslui, Adrian Solomon, a avut o reacție violentă în timpul evenimentelor încercând să rupă banerul afișat de parlamentarii AUR. Solomon a spart telefonul parlamentarului AUR, Ciprian Ciubuc, care filma evenimentul și invita românii în stradă mâine la ora 09.00 în fața Casei Poporului.

George Simion: Veniți alături de noi mâine la 09.00 în fața Parlamentului la protestul societății civile. E timpul să oprim această nebunie împreună. Fi-ți alături de noi!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button