JUSTIȚIE

”Deputatul Mitralieră”, trimis în judecată de DNA! În aceeași situație se află și Marcel Ciolacu

Fostul deputat Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi fals în declaraţii în formă continuată, după ce a primit titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” în baza unei cereri depuse de el, deşi nu îndeplinea condiţiile legale. Într-o situație similară se află și liderul PSD, Marcel Ciolacu, care are un certificat de revoluționar deși se afla sub plapumă la Revoluție. Având în vedere că acesta se află la butoane împreună cu Klaus Iohannis dosarul său este bine dosit în sertarele DNA.

DNA a transmis luni un comunicat de presă prin care anunţă trimiterea în judecată a lui Cătălin Rădulescu, fost deputat, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi fals în declaraţii în formă continuată. Alături de el, au mai fost trimişi în judecată Adrian Sanda, la data faptei secretar de stat în cadrul Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist (S.S.P.R.) şi preşedinte al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant; Corina Denisa Tănase, la data faptei membru al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant şi Cristina Valentina Cechi, la data faptei membru al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant, fiecare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite. 

Procurorii au stabilit că în 2016, Adrian Sanda, Corina Denisa Tănase şi Cristina Valentina Cechi ar fi admis cererea de acordare a titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” formulată de Cătălin Rădulescu, deşi acesta nu îndeplinea una dintre condiţiile prevăzute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfăşurat activităţi revoluţionare într-o localitate în care, în urma acţiunilor şi confruntărilor cu forţele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reţinute „până la fuga dictatorului” (data de 22 decembrie 1989, ora 12:10). 

“Concret, membrii comisiei ar fi admis cererea formulată de inculpatul Rădulescu Cătălin Marian şi ar fi constatat îndeplinirea condiţiilor legale pentru acordarea titlului de Luptător cu Rol Determinant doar pe baza a două declaraţii (din 2015 şi 2016) în care acesta ar fi precizat aspecte neconforme cu realitatea în legătură cu activitatea sa revoluţionară în oraşele Timişoara şi Bucureşti, în perioada 16-21 decembrie 1989.

Declaraţiile respective ar fi contrazise în mod evident de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, existent la S.S.P.R., din care ar rezulta că inculpatul a desfăşurat activitate revoluţionară doar în oraşul Piteşti, începând cu data de 22 decembrie 1989, după fuga dictatorului, nicidecum în oraşele Timişoara şi Bucureşti”, a transmis DNA.

În urma acestor demersuri, lui Cătălin Rădulescu i-a fost acordat, prin decret prezidenţial, titlul de „Luptător cu Rol Determinant”. Astfel, el a obţinut, în mod necuvenit, o indemnizaţie de gratitudine, în valoare de 2.020 lei/lunar (în total 165.640 lei), începând cu data de 1 ianuarie 2015 până în octombrie 2021. Titlul respectiv se acordă în baza prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificările ulterioare, privind recunoştinţa pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului – Lupeni – august 1977.Casa Judeţeană de Pensii Argeş s-a constituit parte civilă în cauză cu suma menţionată mai sus. 

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii faţă de toţi inculpaţii.Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Back to top button