Politică

Guşă: Cioloş face agitaţie ca să îşi salveze pielea

Val Vâlcu şi Cozmin Guşă au dezbătut situaţia de pe scena politică din acest moment în cadrul emisiunii Deferiţi Mass Media. 

„USR-ul mai creşte în opoziţie. Tu zici că nu, dar în sensul de critică… Ce să facă şi ei, mai critică!”, a punctat Val Vâlcu. 

Cozmin Guşă şi-a exprimat scepticismul cu privire la strategiile folosite de USR şi a precizat că Dacian Cioloş nu este un lider atât de puternic. 

„Cred că se va schimba mult azimutul de orientare al cetăţenilor şi se vor radicaliza. Se vor lua după lucruri mai simple. Treburi sofisticate greu vor mai culege voturi. (…) Cu altfel de personaje, să reîncălzeşti ciorbele, apropo de USR, nu mai merge. Discursul lor excesiv anti PSD, treaba cu justiţia pe care o tot întorc, nu mai merg”, a precizat Cozmin Guşă. 

„Aici te contrazic, cu USR-ul. Se numeşte teoria axei centrale. Se defineşte o axă, cu doi poli, care se bat între ei şi captează toată scena, toată atenţia. USR-ul se bate cu PSD-ul, îşi ţine fiecare electoratul captiv. Dar din ecuaţia dispare PNL, care nu e activ, dar şi restul partidului. Dacă reuşeşti să domini scena, e ca şi cum ar fi doi pistolari în vestul sălbatic. Cioloş şi Ciolacu se poziţionează, se luptă, se ceartă”, a mai spus Val Vâlcu. 

„PNL-ul va avea ambiţii. Mai fac un rând de alegeri, o să îl dea jos pe Cîţu, o să vrea să îl pună poate pe Ciucă preşedinte, care e şi premier. Totul se animă. Iar Cioloş nu are anduranţă, nu este un lider atât de puternic ca să ţină scena, nu e Billy The Kid. Pe loc, aşa, părerea mea e că face această agitaţie ca să îşi salveze pielea în partid. E multă nemulţumire în partid. Suporterii lui Barna îi reproşează multe lui Cioloş”, a concluzionat Cozmin Guşă. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button