Politică

Digi24 visează extremiști: Președintele SUA care a scos Europa de sub Cortina de fier, Ronald Reagan, încadrat la extrema dreaptă

O jurnalistă Digi 24 a afirmat, tocmai într-un interviu cu președintele Fundaţiei Memoriei Victimelor Comunismului şi fondatorul unui think tank conservator, că Ronald Reagan a fost exponentul unui curent de extremă dreapta.„Aţi lucrat şi l-aţi cunoscut foarte bine pe presedintele Reagan.

El a venit la putere într-un moment când America era dezamăgită de prestaţiile președintelui Carter și ale președintelui Ford. De asemenea, a fost ascensiunea aripii de extremă dreapta în Statele Unite. Un fel de situație similară cu cea de astăzi. Credeţi că ceva similar se poate întâmpla din nou în Statele Unite?”, a afirmat jurnalista Cristina Cileacu, în interviul cu Edwin Feulner, fondator Heritage Foundation.

Feulner a reacționat rapid, coerctând-o pe jurnalistă: „Nu aş spune extrema dreaptă. Eu o numesc un fel de conservatorism responsabil…”

Gafa incredibilă comisă în interviul de la Digi24 a fost remarcată și de fostul ministru Daniel Funeriu, care afirmă că televiziunea trebuie să-și ceară scuze.

„Înťeleg că „vedeta” pe externe de la Digi24 a spus că „Reagan a fost de extremă dreaptă”. Pe duduie o cheamă Cristina Cileacu. Cred că Digi ar trebui să îşi ceară scuze şi să reamintească tuturor că Reagan ne-a scos de sub tirania comunistă. Cum e posibil aşa ceva? Oamenii ăştia şi-au pierdut uzul rațiunii cu totul?”, scrie Daniel Funeriu pe Facebook.

Back to top button