Internațional

Bruxelles: Drapelul României flutură deasupra coloanei de manifestanți

Mii de oameni protestează, astăzi, 19 decembrie 2021, în Bruxelles. Printre aceștia se numără și  foarte mulți români, drapelul țării noastre fiind vizibil deasupra coloanei de manifestanți. La manifestație s-au alăturat și reprezentanții pompierilor.

Protestatarii se opun certificatului verde și restricțiilor care se vor a limita răspândirea coronaviruslui.

Mii de oameni au manifestat împotriva restricţiilor pandemice în câteva oraşe germane, inclusiv Hamburg, Karlsruhe, Frankfurt, Freiburg şi Düsseldorf. Antivacciniştii au devenit din ce în ce mai nemulţumiţi de reglementările impuse de guvern. Aceștia se opun de asemenea unei posibile introduceri a vaccinării obligatorii de anul viitor.

„Spuneţi NU vaccinării obligatorii!”, a fost scris pe pancarte, precum şi „Jos Mâinile de pe Copiii Noştri”. În oraşul Düsseldorf a protestat mişcarea Alianţa „Dusseldorf ia atitudine”, iar în Osnabrück, Saxonia Inferioară, aproape 2.000 de persoane au manifestat sub sloganul „Drepturile fundamentale nu sunt negociabile”, potrivit poliţiei. Vaccinarea copiilor începe în Germania, părinţii sunt împărţiţi în legătură cu acest subiect.

Instituţiile din oraşul Greiz din statul central Turingia au lansat apeluri comune pentru coeziune socială şi respect în faţa protestelor în curs. Sâmbătă trecută, 14 poliţişti au fost răniţi în timpul protestelor din Greiz.

Între timp, oficialii de la Berlin au interzis o demonstraţie care a avut 2.000 de protestatari înregistraţi, invocând faptul că protestele încalcă regulile pandemice, cum ar fi obligaţia de a purta mască şi de a păstra distanţa socială. Cu toate acestea, protestatarii s-au adunat de multe ori în ciuda interdicţiilor poliţiei.

Poliţia din statul Saxonia din estul Germaniei a interzis adunările organizate de Querdenker sau grupul „gânditorilor laterali”.

Germania are o rată de vaccinare relativ scăzută, cu doar 70% din populaţia totală inoculată împotriva virusului. Peste 6,76 milioane de cazuri şi 108.000 de decese au fost raportate de la începutul pandemiei.

Proteste împotriva vaccinării obligatorii la Viena, Torino și Londra

Protestatarii din Viena au organizat o demonstrație împotriva restricțiilor COVID-19 în după-amiaza zilei de sâmbătă, 18 decembrie. Duminica trecută, țara a pus capăt majorității restricțiilor pentru persoanele vaccinate, la câteva săptămâni după ce a devenit prima țară din vestul Europei care a reimpus un lockdown pe fondul ratelor ridicate de infectare.

Guvernul austriac intenționează, de asemenea, să impună vaccinarea obligatorie începând din luna februarie, scrie Ruptly.

Din imaginile difuzate live pe Youtube, au fost observate mai multe ciocniri între protestatari și forțele de ordine.

De asemenea, mii de protestatari s-au adunat și în centrul Londrei. Aceștia protestează împotriva introducerii certificatului de vaccinare care a fost aprobat de Camera Comunelor pe 14 decembrie, în ciuda faptului că un număr mare de conservatori au votat împotriva proiectului de lege. Măsura, care vizează creșterea ratelor de vaccinare, a intrat în vigoare miercuri

Back to top button