Politică

Viitorul Ignat de supermarket?

Noua lege a porcului va interzice țăranilor să crească mai mult de cinci animale în gospodărie. De la șase în sus, pot, doar dacă-și fac firmă.  Țăranii mai speră ca Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii, să facă o minune, potrivit România Liberă.

De trei ani, supermarketurile împing din spate acest proiect. Europenizarea cocinilor va duce la dublarea prețurilor la carnea de porc. Am scris-o de la celebrul ordin al ANSVSA din guvernul Orban.      

Marii producători, grupaţi în  Federaţia Patronală Romalimenta susțin  că există aproape 4,2 milioane de porci în gospodării. Aceștia reprezintă o concurență pentru supermarketuri.citește și: Vacă pe vacă se linge şi porc pe porc se scarpinăRecent, un retailer a raportat depăşirea cifrei de afaceri de 1 miliard de euro. Șapte din zece români îşi fac cumpărăturile din supermarket-uri. În cazul dispariţiei porcilor din târguri, preţul va flota în funcţie de cotaţiile la bursele internaţionale.Țăranii mai speră ca Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii, să facă o minunePoliticienii de azi pregătesc Ignatul de mâine. Ignatul de supermarket. Doar optimiștii mai speră ca noul ministru, Adrian Chesnoiu, să facă o minune și pentru țărani.

Și a făcut-o ieri după amiază. Prezent la primul Târg de Crăciun, organizat în curtea Ministerului Agriculturii, a dat asigurări că porcul va fi crescut în continuare în gospodăriile românești.

Legea Porcului a trecut de Senat. Trebuie urmărit ce se va întâmpla în Camera Deputaților. Speranțele se leagă de parlamentarii PSD. Ministrul agriculturii a oferit garanții că legea nu va trece.

Back to top button