Opinii

Guvernul dă câte-o sinecură de fiecare, să ajungă la toți frățiorii din PSD

Abia reveniți la țâța generoasă a bugetului de stat, pesediștii lui Ciolacu dovedesc o generozitate demnă de niște veritabili social-democrați: nu rămân mufați singuri la mai sus menționata țâță, ci o dau, cu de-a rândul, și altora. Bine, nu lui Dorel instalatorul cu salariu minim, lui nea Mitică pensionarul cu pensie amărâtă sau babei Saveta, pensionară cu pensie și mai amărâtă, de la CAP, ci unor oameni de sânge ales, care, întâmplător, este același sânge cu al lor. Așa a procedat domnul Paul Stănescu, marele tractorist pesedist, care, fiindcă îi rămăsese frățiorul fără coledzi și nu se făcea, mă-nțelegi? să stea cu dinaintea goală, l-a strecurat în consiliul de administrație al Autorității Naționale pentru Reglementare în Energie. Ce anume îl recomandă pe distinsul frate pentru această funcție importantă, pentru care va primi un salariu baban, nu ne-a spus nimeni direct, dar ne-a transmis domnul Ciolacu, prezidentul Partidului, în mod indirect: „A contat foarte mult că este unul dintre foştii parlamentari care nu au mai avut locuri pe listele de parlamentare.”

Deci ați priceput: așa e la PSD – totul e să apuci să candidezi, fiindcă și dacă nu câștigi tot se va găsi vreun oscior de ros și pentru tine, pe undeva. Și cum la PSD nu candidează decât frățiorii, fiii, fiicele, nepoțeii și verișorii, e firesc să auzim de același nume repetat des – ca în cazul familiei Stănescu, care acum papă bani și de la Parlament, și de ANRE. Așa că nu mai strâmbați, beey, vorba lui Hagi, ci mai bine ziceți bogdaproste că Stăneștii ăștia sunt doar doi. Dacă erau șapte, ca fiii Vrâncioaiei, și-i împrăștia Partidul peste tot, ce mai ziceați, aud? Iar în ceea ce privește competențele tractoristului numărul doi din familia Stănescu în materie de energie, stați liniștiți, le are, ne asigură același domn Ciolacu, fără să precizeze care sunt ele. Probabil însă că Stănescu Doi a depășit deja faza veceului din fundul curții și a învățat să aprindă buleftrica de la întrerupătorul de pe perete – prin urmare tot știe ceva despre energie.

Citește și: AUR: ANRE este condusă de politruci care încasează lefuri de 12.000 de euro lunar

Probabil ca să ne facem o idee despre cât de uniți sunt în muget și-n (ne)simțiri parlamentarii actualei puteri, adică frățiorii de la PSD, PNL și UDMR, aflați că catindatul Stănescu (nu e cacofonie, așa se zice) nici măcar n-a bindisit să mai calce prin Comisia parlamentară care, potrivit legii, trebuia să-l audieze și să-i dea avizul. L-au avizat foștii colegi parlamentari și în absență – la o asemenea personalitate a tractorismului din România se mai împiedică cineva de prevederile legii? Nu mai zic că poate e mai bine că nu l-au audiat: riscau să-l întrebe cine știe ce despre reglementările în domeniul energetic și domnul Stănescu Doi ar fi recurs probabil tot la scuza din copilărie, că și-a făcut tema la energie, dar i-a păpat-o pisica, mama ei de energofagă!

Iar toată această bătaie de joc, toată această joacă de-a democrația și de-a numirea în funcții „pe competențe”, cum ne tot asigură Iohannis și lacheii lui, Cîțu și Ciolacu că se face, are loc sub ochii a milioane de români. Care, neavând frățiori suspuși, sunt condamnați să nu ajungă niciodată belferi prin cine știe ce consilii de administrație și să câștige mii de euroi pe lună, ci să muncească până la 70 de ani pe un salariu mizerabil, în lei, desigur. Însă poate că așa le trebuie românilor, că nu se mai învață odată minte și de 31 de ani tot PSD și PNL votează, adică votează, practic, să fie conduși de tractoriști, coafeze, ospătari și alte meserii onorabile, de altfel, dar fără nicio legătură cu funcțiile importante din stat. Și, ca să vă dați seama că istoria se scrie mai întâi ca tragedie și apoi sub formă de comedie, ce ironie a sorții mai mare vreți decât că acum patru secole țara era condusă de Mihai Vodă, care se bizuia pe frații boieri Buzescu, iar astăzi este condusă de Iohannis, zis „Mălai-mare Vodă”, care se bizuie pe frații tractoriști Stănescu?

Citește și:

PSD pune șef la ANRE un tractorist din Olt

Un infractor din PSD, fost șef la IAS pe timpul lui Ceaușescu, va fi pus în fruntea Secretariatului General al Guvernului

România care se culcă flămândă s-a săturat de îmbuibați

Back to top button