Social

Tramvaiele poloneze din Iași îngheață în mijlocul drumului din cauza frigului

Nici nu au ajuns bine la Iași, că au și început problemele tehnice la noile tramvaie cumpărate de administrația locală. Mai exact, din cauza frigului, firele electrice îngheață și tramvaiele se opresc în mijlocul traficului, nemaiputând să se deplaseze. Până când se vor găsi soluții, vatmanii dau jos gheața cu lopata, potrivit Observator News.

Însă, când se blochează câte un tramvai pe șină, tot traficul este dat peste cap minute în șir, spre disperarea șoferilor și a călătorilor.

Tramvaiele au început să ajungă la Iași în septembrie anul acesta și sunt primele astfel de mijloace de transport noi cumpărate în ultimii 44 de ani pentru oraș.

Până acum au ajuns jumătate din cele 32 de tramvaie de la compania poloneză PESA. Valoarea totală a contractului din fonduri europene este de 32 de milioane de euro.

Când au ajuns la Iași primele tramvaie, punerea lor în circulație a fost inaugurată cu mare fast chiar în prezența ambasadorului Poloniei în România și a primarului Iașiului, Mihai Chirica.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button