PoliticăPrima Pagină

George Simion: Vrem să vedem patriotism și demnitate, nu plecăciuni și achiziții de fiare vechi ale altora!

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) critică decizia achiziției avioanelor second-hand din Norvegia și „atrage atenția că România nu este lada de gunoi a NATO”, informează un comunicat de presă.

„Nu era de ajuns că România este poarta de intrare pentru gunoaiele Europei și că o treime din evaziunea fiscală are legătură cu Portul Constanța. Nu am învățat nimic nici din precedentele achiziții de avioane. Guvernanții insistă să încheie afaceri proaste pe spinarea contribuabilului român. Ceea ce noi cerem este o afacere corectă, care să implice pe cât posibil compensarea prin mecanismul offset. Vrem să vedem tehnică militară produsă în România, de brațe românești. Vrem ca 80% din banii investiți să se întoarcă în țară. Vrem să vedem patriotism și demnitate, nu plecăciuni și achiziții de fiare vechi ale altora”, a subliniat și deputatul George Simion, co-președinte AUR.

„Cumpărăm niște avioane care au o vechime de peste 40 de ani, aflate la nivelul maxim de zboruri, ca să investim încă pe atât în modernizare, reparații și mentenanță. Ce fel de afacere este asta? Am uitat oare vorba românească <<suntem prea săraci ca să ne permitem lucruri ieftine>>? Puteam cumpăra 10 avioane noi, în loc de 32 vechi, și puteam negocia mult mai bine. Zilele trecute, de pildă, armata americană a donat Greciei vehicule militare blindate în valoare de 1 miliard de dolari. Și noi suntem un partener foarte valoros pentru Statele Unite ale Americii”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Reacția NATO vine după ce s-a anunțat că statul român cumpără avioane din Norvegia vechi de aproape jumătate de secol la prețul de 450 de milioane de euro. norvegienii le pregăteau pentru scoaterea din uz.

Back to top button