Politică

Daniel Ghiță: Tanczos Barna, ministrul defrişărilor, gunoaielor şi poluării


Daniel Ghiță l-a atacat pe aliatul său la guvernare, Tanczos Barna, acuzându-l că sprijină defrișarea pădurilor și transformarea României în groapa de gunoi a Europei. 

„Barna Tanczos merită numele de ministru al defrişărilor, gunoaielor şi poluării! Când nu sprijină făţiş defrişarea pădurilor, cerând Uniunii Europene, în numele României, oprirea monitorizării şi salvării pădurilor, ministrul Mediului Barna Tanczos asistă nepăsător la transformarea ţării noastre în groapa de gunoi a Europei!

Barna Tanczos merită de aceea titulatura de ministru al defrişărilor, gunoaielor şi poluării: el nu doar că semnează solicitări către UE, alături de Austria şi Ungaria, prin care pădurile României să fie prăduite în voie, fără reguli şi fără monitorizare, dar lasă şi toate deşeurile toxice ale Europei să intre în România unde să fie arse şi să otrăvească aerul românilor”, se arată în declarația postată pe site-ul Camerei Deputaților. 

Deputatul PSD Ghiță „Luptătorul” lovește în UDMR

Ghiță l-a mai acuzat pe colegul său de alianță că asistă „impasibil” la poluarea României.

„Bucureştiul se sufocă literalmente de miasmele deşeurilor arse lângă Capitală, deşeuri care intră în voie în România cu acte false pentru a fi incinerate la noi în ţară cu preţul sănătăţii românilor. În acest timp, ministrul Mediului asistă impasibil la poluarea României şi spune că aşa ne cere Uniunea Europeană să facem comerţ cu deşeuri reciclabile! Numai că în România intră gunoaie şi deşeuri toxice, nereciclabile, iar dacă lângă Bucureşti, sub ochii autorităţilor centrale, se întâmplă asemenea nenorociri, cine ştie care e nivelul dezastrului în restul ţării, unde nu verifică nimeni!

Îi solicit ministrului Mediului să declanşeze o campanie serioasă de oprire a acestor importuri ilegale şi să nu se mai ascundă după UE atunci când îi convine! Când UE vrea să monitorizeze defrişările şi să le oprească, Barna Tanczos se opune, dar la importul de deşeuri îşi găseşte scuze că aşa vrea UE să ne umplem de gunoaiele Europei! Chiar dacă ar vrea Bruxelles-ul acest lucru, tot nu ar trebui să conteze, pentru că România este stat suveran şi trebuie să refuze gunoaiele altora. De ce nu importă şi Germania şi Austria gunoaie din străinătate, lor nu le cere UE?

Acest dezastru trebuie să înceteze, iar ministrul Mediului să facă bine să îşi ia fişa postului în serios. Deocamdată el este ministrul defrişărilor, gunoaielor şi poluării, nu al Mediului, Apelor şi Pădurilor!”, a afirmat Daniel Ghiță.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button