Politică

Cioloș a fugit urgent la Bruxelles să trădeze România

Dacian Cioloș, un cunoscut trădător în favoarea puterilor străine a fugit urgent la Bruxelles să trădeze România. Marea problemă este controversatul judecător Cristian Danileț exclus din magistratură, personaj suspectat că servea puterile străine în justiție, la fel cum procedează și prietenul Julien Cioloș.

Ce spune Cioloș după ce a turnat la Bruxelles

„Degeaba speră liderii toxici ai coaliției PSD-PNL-UDMR că nu se află în Europa de derapajele la statul de drept. Nu există așa ceva! Astăzi, la Strasbourg, comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, mi-a confirmat că urmărește cazul Danileț și că a cerut deja mai multe informații despre deciziile luate aseară de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) este unul dintre subiectele de pe agenda Comisiei Europene, iar trenarea desființării acestei secții va avea consecințe. Din discuțiile cu comisarul Reynders, am înțeles că îngrijorarea Comisiei vine din faptul că, deși există o decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) încă din luna mai, lucrurile stagnează și, mai grav, între timp, alți magistrați sunt timorați.

Didier Reynders mi-a confirmat că, în lipsa desființării SIIJ, Comisia Europeană va sesiza din nou Curtea de Justiție la începutul anului viitor, cu riscul impunerii pentru România a unei amenzi, pentru că hotărârea CJUE nu e respectată. În Uniunea Europeană există temerea că, după Polonia și Ungaria, ar putea apărea un nou stat-problemă.”, a spus sifonul USR, Dacian Cioloș.

Back to top button