Știrile 60m.RO

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei: magazinele Economat, o risipă de bani și o mostră de incompetență

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, împreună cu Lidia Vadim Tudor, candidatul AUR pentru Primăria Sectorului 5, au prezentat exponatul cu nr.13 din cadrul Muzeului Risipirii Banului Public: magazinele Economat. Acestea au fost inaugurate în anul 2022 în Sectorul 5, pentru zonele Rahova, Cotroceni și Ferentari, cu scopul de a oferi produse la prețuri accesibile. În timp, Societatea Economat Sector 5 SRL a acumulat datorii de zeci de milioane de euro și a intrat în stare de insolvență în anul 2021.

„După ce s-au cheltuit zeci de milioane de euro din bugetul Consiliului Local în firmele care au gestionat magazinele Economat de-a lungul anilor, rezultatele au fost dezamăgitoare. Aceste magazine nu și-au îndeplinit misiunea de a oferi alimente la prețuri accesibile, iar unii au profitat de situație în propriul lor interes. Primarii în funcție din Sectorul 5 și-au făcut afaceri pentru care există dosare penale în legătură cu aceste Economate. Cea mai mare problemă este că Economatul din Cotroceni este închis, iar acum nu are nicio altă utilitate. Situația este similară și pentru Economatul din Ferentari, iar eficiența celui din Rahova este îndoielnică. ”, a declarat Mihai Enache.

„Părinții mei s-au mutat vizavi de această piață cu două luni înainte ca eu să mă nasc. Aici mi-am petrecut copilăria; în trecut, era centrul principal de socializare al tuturor locuitorilor din cartier și era singura piață din zonă. Magazinele Economat nu erau accesibile tuturor din punct de vedere financiar; dimpotrivă, erau un supermarket destul de scump, care s-a închis tocmai din cauza lipsei de clienți și a faptului că marfa era adesea expirată. În prezent, în Sectorul 5, avem doar o singură piață funcțională care deservește peste 250.000 de oameni. Împreună cu colegii mei, avem în plan redeschiderea Pieței Cotroceni, ceea ce ar fi extrem de benefic pentru toți locuitorii.”, a afirmat Lidia Vadim Tudor.

Situația magazinelor Economat reflectă incompetența autorităților locale, care i-a afectat direct pe bucureștenii din zonele în care au fost inițial deschise în contextul în care i-a lăsat fără acces la produse proaspete și la prețuri decente.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button