Politică

Putin caută motive pentru a invada Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Ucraina nu a restituit „activele fostei URSS” Federației Ruse în schimbul faptului că Moscova și-a plătit datoria externă, relatează presa rusă.

Liderul rus a spus că în 1993 Federația Rusă și-a asumat obligațiile de a plăti datoriile Uniunii Sovietice pentru toate fostele republici sovietice. Potrivit acestuia, în schimbul acestui fapt, republicile ar fi trebuit să transfere la Moscova activele străine ale fostei URSS.

Potrivit lui Putin, Ucraina nu și-a transferat încă activele străine Rusiei. În același timp, alte state ale Rusiei au spus că ea însăși trebuie să negocieze cu republicile fostei URSS pentru a revendica bunuri.

Putin a spus că în anii 2000, Rusia și-a rambursat integral datoriile față de cluburile creditorilor din Paris și Londra, deoarece a fost profitabil pentru Federația Rusă să facă acest lucru. El a subliniat că după plata integrală a datoriilor, „suveranitatea” țării crește.

  • Subsecretarul de stat al SUA a spus că președintele Putin vrea să reconstruiască Uniunea Sovietică.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button