Internațional

Un nou debilism al Bruxelles-ului: Imigranții vor primi drept de vot

Potrivit punctului şapte din Planul de acţiune al Bruxelles-ului privind integrarea și incluziunea pentru perioada 2021-2027, imigranţii trebuie să primească drept de vot, să li se transfere deciziile politice – a afirmat Tamás Menczer, secretar de stat pentru comunicare şi reprezentare internaţională în cadrul Ministerului ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, într-o înregistrare video postată pe pagina sa de socializare.

Evaluând Planul de acţiune al UE privind integrarea și incluziunea pentru perioada 2021-2027, Tamás Menczer a comunicat că punctul şapte precizează: „la procesele de consultare şi luare a deciziilor la nivel local, regional şi european să participe mai mulţi cetăţeni UE cu origini de imigranţi şi migranţi”. „Poziţia Ungariei faţă de acest aspect este aceea că decizia în privinţa soartei maghiarilor le aparţine doar maghiarilor. Nici Bruxelles-ul şi nici imigranţii nu pot să decidă în privinţa noastră” – a accentuat secretarul de stat.

Într-o postare anterioară, Tamás Menczer a menţionat că al cincilea punct al documentului pro-imigraţie de la Beruxelles se referă la locuinţe şi precizează că imigranţilor trebuie să li se asigure locuinţe. Punctul cinci prevede că „Bruxelles își propune să ofere imigranților acces la locuințe adecvate și la prețuri accesibile, cu sprijinul fondurilor UE” – a adăugat secretarul de stat. Acesta a evidenţiat că Guvernul ungar respinge această iniţiativă şi nu doreşte să sprijine acordarea de locuinţe imigranţilor, ci familiilor maghiare.

Într-o altă postare video pe pagina sa de socializare, secretarul de stat ungar a precizat marţi că punctul şase din Planul de acţiune al Bruxelles-ului prevede ca imigranţii să fie trataţi ca cetăţeni ai ţării.

„Societatea gazdă trebuie să creeze oportunități pentru participarea deplină a imigranţilor la viaţa economică, socială, culturală și politică” – a citat Tamás Menczer.

Poziţia Guvernului ungar faţă de acest aspect este aceea că imigraţia nu trebuie organizată, ci oprită, iar ajutorul trebuie dus acolo unde sunt probleme – a afirmat secretarul de stat. Tamás Menczer a rezumat Planul de acţiune al Bruxelles-ului privind integrarea și incluziunea pentru perioada 2021-2027 în şapte puncte, dintre care pe primele patru le-a prezentat deja anterior pe pagina sa de socializare.

Potrivit primului punct, activitatea privind integrarea și incluziunea este susținută de principii și valori comune care ar trebui să ghideze activitatea statelor membre, iar al doilea punct afirmă că politicile trebuie adaptate la nevoile unei societăți diverse și deschise. Al treilea punct se referă la faptul că migraţia trebuie organizată, în timp ce al patrulea punct prevede că migraţia trebuie şi finanţată – a comunicat secretarul de stat ungar.

Back to top button