Politică

Primarul USR de Alba, braț la braț cu Ambasadorul Rusiei

 Primarul USR de Alba Iulia, Gabriel Pleșa, care de 1 Decembrie se dădea mare patriot împreună cu Dacian Cioloș, a participat la o întâlnire cu oficialii de la Ambasada Rusiei. Asta în condițiile în care atacurile USR la adresa Rusiei sunt unele constante. Pleșa nu sa ferit să îi ridice osanale ambasadorului rus Valery Kuzmin, un antiromân fervent.

„Întâlnirea Ambasadorului Rusiei V.I.Kuzmin cu reprezentanți ai autorităților locale, antreprenori români și ruși

Pe 10 decembrie 2021, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România V.I.Kuzmin s-a adresat reprezentanților autorităților locale, precum și antreprenorilor români și ruși în cadrul întâlnirii „Oportunități de cooperare bilaterală” organizată la Ambasada Rusiei la București cu sprijinul «Romanian Investment Zoom Program».

V.I.Kuzmin a prezentat pe scurt problemele cheie ale relațiilor comerciale și economice globale moderne, care sunt caracterizate prin creșterea sentimentelor protecționiste și desfășurarea războaielor comerciale. S-a subliniat importanța eliminării barierelor politizate în calea dezvoltării relațiilor de afaceri bilaterale. Ambasadorul a reamintit celor prezenți că Rusia desfășoară activități sistematice pentru crearea și dezvoltarea structurilor economice de integrare, cum ar fi Uniunea Economică Eurasiatică, BRICS și altele.

Ambasadorul Rusiei i-a chemat pe reprezentanții cercurilor de afaceri din România să trateze în mod critic acuzațiile mincinoase, puse în circulație de mass-media de trend majoritar, mainstream, la adresa Rusiei despre unele intenții imaginare de a submina fundamentele democrației occidentale, și să abordeze procesul de stabilire a cooperării comerciale de pe pozițiile unui calcul pragmatic clar.

La rândul lor, participanții români au vorbit în detaliu despre potențialul economic și investițional al regiunilor lor, manifestându-și interesul pentru dezvoltarea tradiției de relații comerciale și economice reciproc avantajoase cu Federația Rusă”, anunță Ambasada Rusiei.

Back to top button