Opinii

Omul face Omicronul și Big Pharma – milionul!

Privind în urmă, la ultima sută de ani, din punct de vedere medical, nimeni nu poate contesta că vaccinurile au salvat milioane de vieți – de la cel contra tetanosului sau turbării și până la cel contra poliomielitei sau rujeolei. Dar acelea erau vaccinuri clasice, la care nu se jucase nimeni de-a geneticianul, și până să fie lansate pe piață, pentru milioane de oameni, fuseseră mai întâi testate ani în șir. Pe când vaccinurile noi, pe lângă faptul că folosesc o tehnologie revoluționară, dar nu pe deplin înțeleasă nici măcar de savanți, nu au mai fost testate în decurs de ani pe voluntari, ci doar câteva luni, pe involuntari: sutele de milioane de oameni deja vaccinați. Aparent, vaccinurile nu au dat prea multe adverse și au protejat de boală.

Bine, nimeni nu știe deocamdată ce efecte vor avea vaccinurile cu ARN mesager pe termen lung, dacă vom fi în situația clonatei oi Dolly și vom trage pe dreapta mai devreme sau ne va apărea o a treia țâță. Dar să zicem că deocamdată asta nu ne interesează. Ce ne interesează e de ce cu cât oamenii se vaccinează mai abitir, cu atât mai abitir se îmbolnăvesc de coronavirus. Că doar ați văzut: majoritatea ălora din Africa de Sud depistați cu varianta Omicron erau vaccinați. Iar un studiu efectuat foarte recent de către reputatul Centru pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) din Statele Unite relevă că din cele 43 de cazuri de Covid-19, 34 au fost raportate la persoane vaccinate cu două doze, ba o treime primiseră și „booster”-ul! Ce înseamnă asta? Înseamnă fie că virusache ăsta e foarte deștept și mai nou se atașează în special de vaccinați, fie că vânzătorii de vaccinuri sunt și mai deștepți și, cum văd că apare o nouă variantă, cum se laudă că au mai băgat ceva în vaccin și e musai să ne vaccinăm, ca să nu luăm varianta nouă!

Până acum, acest joc de-a arătatul pisicii a funcționat perfect. Atât de perfect încât companiile producătoare de vaccinuri și industria Big Pharma, în general, au avut, în ultimii doi ani, cele mai mari profituri înregistrate vreodată în istoria lor. Evident, aceste profituri nu ar fi fost posibile fără largul concurs al guvernelor de la nivelul întregii planete, care au sprijinit la greu efortul de vaccinare – și bănuiesc că alde Pfizer, Moderna și Johnson le-au făcut guvernanților cinste măcar cu o bere. Și astfel, prin inocularea spaimei de virus, iar atunci când această metodă nu funcționează, prin șantajul cu „certificatul verde”, companiile medicale au avut vânzări și profituri de miliarde de dolari.

Citește și: Gheorghiţă, despre Omicron: Infectează persoanele trecute prin boală, dar şi pe cei vaccinaţi

Și, ca să nu se prindă fraierii, din când în când mai apare și un studiu care relevă că, de pildă, a treia doză de vaccin are o eficiență de 75% și împotriva variantei Omicron. Când auzi așa ceva, nu mergi să te vaccinezi? Ba mergi și o faci sperând să nu ai ghinionul să te afli în ăialalți 25%. Atâta doar că mai există și studii independente, nu doar din alea care țin cu ursul (adică cu vânzătorii de vaccinuri), iar ele relevă că varianta Omicron, deși extrem de contagioasă, nu este nici pe departe la fel de letală ca varianta Delta. Cu alte cuvinte, natura lucrează singurică, așa cum a făcut-o pe parcursul a milioane de ani, și va stinge această pandemie, cum a făcut-o de atâtea ori în istorie, când nu existau vaccinuri, de la ciuma neagră medievală la gripa spaniolă din 1919. Este foarte posibil ca temutul covid să se transforme de la sine într-un banal guturai, iar primele studii asupra variantei Omicron cam asta indică.

Evident, producătorilor de vaccinuri n-o să le convină așa ceva și vor continua să bage spaima-n oameni, ca să-și vândă marfa. Nu mai zic că acum, dacă tot au prins gustul de dolari și euro, ei vor încerca, în cârdășie cu guvernele, să ne explice că ne trebuie vaccin pentru orice. Te doare-n gât? Nu mai iei faringosept, îți faci vaccin. Tot de doare? Mai bagi un rapel, e clar că e o durere de gât mai șucară și nu  se lasă. E adevărat, durerea asta ar trece și dacă faci gargară cu apă și sare, dar hei, suntem în secolul XXI, cum să venim cu asemenea metode băbești când azi există vaccinuri pentru orice? Ce urmează pe planeta Pământ nu-i greu de ghicit: câțiva șmecheri bine recompensați vor impune legi tiranice privind vaccinarea obligatorie, alți șmecheri, cu buzunarele ticsite de bani, vor vinde vaccinuri, iar câteva miliarde de fazani se vor lăsa vaccinați și jumuliți chiar și când o să le curgă mucii de la răceală. Iar dacă după atâtea vaccinuri o să devenim un fel de mutanți, care degajă căldură și luminează noaptea, cu atât mai bine: n-ați văzut cu cât s-au scumpit gazele și kilowatul?

Citește și:

Olanda: Toți cei 14 pasageri întorși din Africa de Sud depistați cu varianta Omicron erau vaccinați anti-Covid

Pacienții care s-au infectat cu noua tulpină sud-africană Omicron NU au dezvoltat forme severe

Politrucul Câmpeanu raportează depășirea planului de vaccinați la hectar!

Back to top button