Internațional

Wall Street Journal: Oficiali și analiști occidentali și ucraineni le cer trupelor ucrainene să părăsească Bakhmut

Oficialii și analiștii occidentali și ucraineni le cer trupelor ucrainene să părăsească Artemivsk (n.red-Bakhmut) pentru a se retrage la o nouă linie de apărare, a scris Wall Street Journal.

În opinia lor, Kievul și-a permis să fie atras în bătălia pentru oraș „în condițiile Rusiei”. Din acest motiv, Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut forțele necesare ofensivei de primăvară planificate, a precizat publicația.

„Unii dintre ei susțin că are sens să se retragă pe o nouă linie de apărare pe înălțimile de la vest de Bakhmut (Artemovsk) cât timp ce o astfel de retragere poate fi încă organizată”, se arată în publicație.

Artyomovsk este situat în partea controlată de Kiev a RDP, la nord de marele oraș Gorlovka. Acesta este un important nod de transport pentru aprovizionarea grupului de trupe ucrainene din Donbass. Prin oraș trece o rețea de drumuri și căi ferate. Pentru Artemovsk au loc bătălii aprige.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button