Politică

Marius Lulea: Despre Gruparea Infracțională ce se pretinde a reprezenta sau a fi oamenii SRI-SIE și alte servicii secrete

Despre Gruparea Infracțională ce se pretinde a reprezenta sau a fi oamenii SRI-SIE și alte servicii secrete.De când am intrat în așa-zisa lume politică am constatat un lucru extrem de grav: peste tot este plin de infractori și grupări infracționale care profită de slaba pregătire și lipsa de experiență a anumitor politicieni sau funcționari ai statului român. Totul se bazează pe faptul că oamenii vor să creadă în conspirații, în existența unui sistem dincolo de cel văzut direct și care aparent ar putea controla totul.Așa se face că tot felul de indivizi se prezintă ca fiind agenți sau oamenii a tot felul de servicii de informați

i. În numele acestei calități pretinse dar pe care real nu o dețin se înșurubează pe lângă oamenii politici și factorii de decizie sub pretextul că ei le vor binele, că îi vor apăra, că dacă faci cum spun ei totul va fi bine. Scopul este ca exploatând naivitatea oamenilor să urce cât mai sus pe scara deciziilor iar acestea să le aducă lor beneficii.În unele cazuri vorbim de personaje singulare, în altele vorbim de grupări infracționale organizate.Împotriva unei astfel de grupări AUR a și făcut plângere penală deoarece vreo 4 indivizi se prezentau pe la parlamentari ca fiind agenți ai nu știu căror servicii de informații. La un moment dat au și dat un microfon/detector unui coleg să i-l plaseze lui George în mașină.

Sigur că dacă ești cu adevărat agent nu ai voie să te deconspiri, dacă faci acest lucru din start ești exclus din orice structură de acest tip. Activitatea reală a serviciilor este una conspirată și rolul lor nu este să se implice în bătălia politică. Un serviciu de informații își plasează singur tehnica, nu o scoate la vedere.Nu același lucru se întâmplâ cu cei care au numiri politice în aceste structuri. Este posibil și ei chiar încearcă să își folosească funcția pentru a putea dobândi anumite avantaje politice sau personale. Evident că nu au voie să facă acest lucru iar influența lor este una locală, doar într-o zonă restrânsă de agenți deoarece vorbim de încălcarea legii, abuz în funcție, organizarea unui grup infracțional.

Asta este însă altă poveste de care vă voi vorbi ulterior, mă voi axa aici pe micii infractori deveniți mari datorită naivității politicienilor români.Recent un italian dubios anchetat deja pentru înșelăciune(s-a pretins medic și chiar a făcut operații unor vedete) s-a prezentat pe la niște parlamentari AUR ca fiind agent CIA. A spus în susținerea afirmațiilor o adevărată poveste despre teatrele de operațiuni, dar cu poze ce le găsești pe google. Sigur că omul are experiență în înșelăciune, se și amuză făcând acest lucru, încercând să pescuiască de pe piață ce găsește. A încercat să vândă unui coleg și o așa-zisă tehnică de interceptare, ascultare, să îi vândă tot felul de idei despre cum sistemul poate face și drege.

Mâine vom face iar o plângere penală, AUR a mai făcut una pentru încercarea de mituire a unui parlamentar. Problema este că așa specimene roiesc pe lângă parlamentari iar la PNL, PSD și USR infiltrarea și influența e la vârf. Acești infractori le recomandă decizii, se pretind a fi sistemul și sistemul va avea grijă de ei, inclusiv le va soluționa probleme penale, le mai asigură un mandat, le oferă așa-zise posturi sau ponturi. Sigur că nu rezolvă nimic, cam toți au fost condamnați dacă erau vinovați, nimeni nu a scăpat.Problema mea este alta, nu că infractorii există.

Problema mea este că DIICOT-ul nu își face treaba iar SRI permite ca aceste grupări infracționale să acționeze pe lângă partidele politice și politicieni.Un partid politic reprezintă un element de securitate națională, prin ele se conduc țări, cetățenii se exprimă politic. Dar când asupra unor așa structuri faci atacuri de tip raider?

Vorbim de o problemă de siguranță națională în care SRI ar trebui să asigure protecție, dar ei se ocupă cu vânzătorii de țigări în loc să acopere siguranța națională. Cineva acolo nu a înțeles exact care este rolul unei structuri de securitate. Când niște șarlatani pot influența persoane politice suspuse și scopul este unul infracțional, serviciile ar trebui să intervină. Nu poți lăsa zeci , poate sute de infractori să se pretindă oamenii SRI, să vorbească în numele tău și tu să te uiți la ei și să îi lași liberi.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button