Politică

Florin Cîțu anunță adoptarea de urgență a certificatului verde la locul de muncă

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că a primit proiectul de lege elaborat de ministrul sănătății privind introducerea certificatului verde COVID la locul de muncă. O discuție asupra acestui document va avea loc mâine, la ședința coaliției de guvernare, a menționat liderul liberal.

El a precizat că nu este de acord cu testarea gratuită pe termen nelimitat a celor care refuză vaccinarea, adăugând că testarea gratuită nu ajută campania de vaccinare. Florin Cîţu a mai spus că statul român ar putea susține plata acestor teste pentru 45 de zile.

Florin Cîţu: Ca principiu, știți foarte bine opinia mea, că nu poți să susții nelimitat o astfel de cheltuială atunci când există un vaccin gratuit, iar soluția de a depăși pandemia este vaccinarea, nu testarea. Deci trebuie să pornim de la principiul de bază sau de la ce am dori cu acest certificat verde, acela de a crește rata de vaccinare. Dacă oferim o testare gratuită nelimitat, rata de vaccinare nu o să mai crească. Eu sper că nu este doar o tactică de a tergiversa aplicarea ceritificatului verde. Sper să avem majoritate în Parlamentul României. Nu ar trebui să fie o problemă.

Florin Cîţu a mai spus că nu înțelege măsurile de relaxare anunțate de guvern, în condițiile în care numărul de cazuri de COVID-19 este totuși mare

Back to top button