Social

„De vorbă cu România frumoasă”, la Radio Reșița cu Ciprian Demeter

În fiecare seară de joi, între orele 21-23 realizatorul emisiunii ”De vorbă cu România frumoasă” Ciprian Demeter, publicist și editorialist la Cotidianul, lector universitar și specialist în etică și filosofie vă așteaptă, cu cele mai noi interviuri, dezbateri și păreri pe teme sociale, politice, culturale și artistice, alături de invițati din cele mai diverse domenii. Nu putem direcționa vântul, dar dacă știm din ce direcție bate, ne putem ajusta temeinic pânzele. Alături de noi, pe frecvența 105,6, Radio Reșița, ascultătorii vor afla și din ce direcție bate vântul și cum să-și ajusteze pânzele pentru a parcurge în lung și în lat România Frumoasă, stând de vorbă.

România frumoasă poate fi o metaforă pentru unii, poate fi un deziderat pentru alții, dar cu siguranță poate fi o realitate pentru mulți dintre noi. Am ales astăzi să stăm de vorbă cu unii dintre cei care au văzut fața frumoasă a României, dar mai mult decât atât, au contribuit prin munca lor la păstrarea și la dezvoltarea acestei Românii Frumoase.

Unul dintre invitații de astăzi al emisiunii ”De vorbă cu România Frumoasă”, este Dan Constantin, senior editor la Jurnalul Național, invitat permanent ca analist în domeniul economic și politic al postului de TV Antena 3, autor a numeroase carți în domeniul economic, jurnalistic, realizator de emisiuni TV. Revoluția din 1989 îl găsea în funcția de redactor șef adjunct, la cotidianul Informația Bucureștiului, iar dacă ar fi să vorbim despre premiere, în decembrie 1989 punea bazele apariției primului ziar la Revoluției Române, Libertatea. Cu siguranță prin prisma activității desfășurate ne va putea spune ce rol mai are presa în informarea cetățeanului, când și cât poate exista dezinformare și dacă există manipulare în presă și cum o putem identifica.

Economia depinde de economişti, cât depinde clima de meteorologi, spunea un umorist Argentinian, însă dincolo de această notă de umor, atât presa cât și economia sunt două verigi importante în dezvoltarea și formarea unui individ. Atât timp cât dispunem de resurse financiare avem acces la informație de calitate, iar accesul la informația de calitate aduce, indubitabil, prosperitate financiară și bunăstare emoțională. Cel de-al doilea invitat de azi este Dan Manolescu,  Președinte al Camerei Consultanților Fiscali din România, a deținut funcția Secretar de Stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice în perioada 2013-2015 unde a coordonat procesul de rescriere a Codului Fiscal și a Codului de Procedura Fiscală care au intrat în vigoare începând cu anul 2016. Dan Manolescu a ocupat diverse pozitii in structurile de conducere a unor insititutii financiare cum ar: membru al CA al CEC Bank SA, membru in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom SA.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button