JUSTIȚIEPolitică

Cum a ascuns Marcel Vela sute de mii de euro în conturile mamei sale, Iconia Vela

În continuarea anchetei, în acest număr vom supune atenției publice modul în care a reușit Vela Marcel să-și îmbogățească mama și, mai mult, modul în care a reușit să scape de problemele avute cu legea datorită legăturii de prietenie cu un procuror cu o traiectorie profesională foarte interesantă.

 O scurtă privire asupra conturilor deținute de Vela Marcel și de mama sa, Vela Iconia, este de ajuns pentru a ne asigura că avem de-a face cu o familie care se bucură de o adevărată prosperitate financiară. Ceea ce este frapant este faptul că Vela Iconia dintr-o pensie de lăptăreasă a reușit să adune o avere considerabilă.

Vorbeam despre legătura de prietenie dintre Vela Marcel și un procuror care s-a dovedit a fi un adevărat înger păzitor pentru o serie de oameni politici liberali, din zona de vest a țării. Gavra Codrin, căci despre el este vorba, este procuror DNA Timişoara, iar palmaresul său profesional cuprinde trimiterea în judecată a unui număr record de parlamentari PSD din Arad şi Caraş Severin. Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat trimiterea în judecată a inculpaţilor din dosarul mitei la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara (DRDP), printre care trei deputaţi PSD, Dorel Căprar (fostul şef al Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor şi preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Arad), Florin Tripa, Luminiţa Jivan şi un senator social democrat, Ioan Chisăliţă.

În felul acesta, prietenia dintre Vela Marcel, Falcă Gheorghe, Fifor Mihai și procurorul Gavra Codrin a avut ca rezultat scoaterea din joc a politicienilor incomozi din Arad și Caraș-Severin. Declarația de avere a procurorului Gavra ne prezintă un procuror înstărit, un bugetar gospodar, după modelul Iohannis, preocupat de zona imobiliară.

În anul 2011 procurorul Gavra Codrin, conform declarației de avere, deținea doar două apartamente și avea un credit de 67.000 de euro.

Citește în continuare pe Anchetatorii.ro

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button