SĂNĂTATE

Cinci pacienţi care au contractat infecţii nosocomiale au murit în secţia ATI a Spitalului Judeţean Târgu Mureş

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Adriana Pistol a anunţat că cinci pacienţi care au contractat infecţii cu bacterii rezistente la antibiotice au murit în secţia ATI a Spitalului Judeţean Târgu Mureş, iar această secţie a fost închisă.

Adriana Pistol a declarat, sâmbătă, că pacienţii care au murit aveau patologii severe.

„Mă aflu aici în judeţul dumneavoastră şi în acest spital, împreună cu doamna director medical al spitalului, cu domnul director al Direcţiei de Sănătate Publică şi cu domnul doctor, şeful Secţiei de terapie intensivă, pentru a vă aduce la cunoştinţă un eveniment petrecut în ultimele zile, şi anume la nivelul Spitalului Clinic Judeţean Mureş a fost identificat un focar de infecţie asociată asistenţei medicale, focar constituit din 6 cazuri, din care 5 s-au soldat cu deces, cazuri care au fost raportate şi depistate în ultimele zile. (…) Pacienţii aveau multiple patologii, erau pacienţi polispitalizaţi şi asupra lor, din cauza acestor patologii severe, au fost efectuate o serie de manevre şi proceduri invazive. Infecţiile despre care vorbim se referă la germeni cu rezistenţă mare la antibiotice. Vorbim aici de pioceanic şi acinetobacter”, a afirmat Adriana Pistol, citată de TVR. 

Ea a menţionat că este necesară efectuarea screeningului bacteriologic al tuturor pacienţilor care mai sunt internaţi la terapie intensivă, urmând să se afle dacă mai sunt situaţii de pacienţi infectaţi cu aceste bacterii.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button