Politică

Tătarii sunt de partea liberalilor. Gelil Eserghep: „20 de ani e cam mult”

Vergil Chițac, Gelil Eserghep, Bogdan Huțucă și Mihai Lupu în timpul conferinței de presă

Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal (PNL) şi Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, ratificarea unui protocol de colaborare politică în baza căruia membrii comunităţii tătare vor primi locuri eligibile de consilieri la alegerile locale.

PNL a semnat un acord de colaborare cu UDTTMR. Imagini de la conferința de presă.Publicată de Constanta 100% pe Joi, 30 iulie 2020
Conferința de presă a fost transmisă live de Constanța 100%

În deschiderea conferinţei de presă, liderul filialei judeţene a PNL, deputatul Bogdan Huţucă, a anunţat că, potrivit protocolului de colaborare, UDTTMR va avea câte un loc eligibil pe listele partidului pentru Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa şi la Consiliul Judeţean.

„Protocolul semnat azi vizează alegerile locale, dar în acelaşi timp este un simbol al prietenei cu minorităţile naţionale. El se va extinde şi la nivel judeţean, iar după alegeri PNL intenţionează să înfiinţeze, sub egida Consiliului Judeţean Constanţa, un Forum al Minorităţilor Naţionale şi invit încă de pe acum toate celelalte 18 minorităţi etnice din Dobrogea să se alăture acestui proiect”, a declarat Huţucă.

Liderul liberal a anunţat că a adăugat că acesta este unicul protocol de colaborare politică ce va fi încheiat, în perspectiva alegerilor locale, cu o organizaţie a minorităţilor etnice.La rândul sau, preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, a anunţat că PNL este unicul partid politic care au întins o mână „în aceşti ani dificili pentru tătarii din România” și a spus că „20 de ani sunt cam mult. Suntem hotărâți să ne implicăm pentru a a avea șansa de a vedea și cealaltă parte. Nu cred că are cum să fie mai rău”.

„PNL ne-a tratat cu respectul cuvenit şi suntem de acord cu proiectul lor pentru judeţul Constanţa.

 » Aflați mai multe detalii…

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button