Știrile 60m.RO

Ministrul apărării din Ucraina: Avem nevoi de arme, nu de militari americani sau canadieni

Ministrul apărării de la Kiev, Oleksi Reznikov, a declarat pentru CNN că, în cazul unei invazii ruse a Ucrainei, va avea loc un „masacru sângeros”, însă a subliniat că țara sa are nevoie doar de arme din străinătate, nu de militari, transmite Rador.

„Nu cred într-o victorie a Rusiei. Va fi un masacru cu adevărat sângeros. Iar băieții ruși se vor întoarce în sicrie” – a avertizat Reznikov. Potrivit acestuia, Ucraina are nevoie de sprijin internațional pentru a descuraja agresorul.

„Dacă aș putea să-i dau un sfat președintelui american, Joe Biden, l-aș ruga să-i prezinte lui Putin o definiție foarte clară a faptului că nu pot exista ‘linii roșii’ impuse de Kremlin. ‘Linia roșie’ este aici, în Ucraina și lumea va reacționa fără ezitare. Nu avem nevoie aici de soldați americani sau canadieni să lupte pentru noi. Vom lupta singuri. Dar avem nevoie de armament” – a explicat ministrul ucrainean al apărării.

Reznikov a adăugat că ideea „de a nu provoca Rusia” nu funcționează, iar acest lucru este dovedit de experiența Georgiei, de otrăvirea în 2018 a fostului spion rus Serghei Skripal, în sud-vestul Angliei și de ocuparea Crimeii. „Doar o poziție comună puternică a țărilor de a sprijini în orice fel Ucraina ar putea fi capabilă să descurajeze Federația Rusă” – a adăugat ministrul.

Back to top button