Politică

Membru USR, către Ghinea: În partidul ăsta o să rămâi tu și cu Barna

Alegerile interne pentru șefia USR Diaspora s-au încheiat, Dan Enache a fost ales cu peste 57% din voturi, dar scandalul și acuzațiile de fraudă continuă. Ultimul episod, un schimb dur de replici între europarlamentarul Ramona Strugariu și fostul ministru Cristian Ghinea.

Mai mulți membri din partid au acuzat faptul că votul electronic a fost viciat de o decizie a Biroului Național (BN), controlat de Dan Barna și Cristian Ghinea, care a refuzat să lămurească de ce peste 700 de membrii din filiala Diaspora s-au trezit că mai pot vota, potrivit Newsweek.

După ce situația a devenit publică, Dacian Cioloş a pus pe ordinea de zi a Biroului Naţional a USR o propunere prin care se cerea extinderea posibilităţii de validare a adreselor de email până la data scrutinului, respectiv până pe 5 decembrie.

BN a respins propunerea, cu 14 voturi împotriva la 11 pentru. Membrii USR din diaspora au acuzat, din nou, faptul că decizia Biroului Național avantajează „team Barna”, care a dorit astfel să își impună un apropriat șia filialala Diaspora, în condițiile în care această filială a votat mai mult cu Dacian Cioloș, la alegerile pentru președinția partidului.

Chestiunea fraudării alegerilor pentru noul birou de conducere al Diasporei a fost discutată aprins și pe un grup intern al partidului. Europarlamentara Ramona Strugariu l-a acuzat pe Cristian Ghinea, vicepreședinte al USR, nu doar că a blocat 700 de oameni să voteze, ci a și blocat, pe rețelele sociale, pe cei care critică conducerea partidului și facțiunea Barna-Ghinea-Drulă.

„Dragă Cristian Ghinea, ca de la europarlamentar la ministru, fără dramolete, nu mă caracterizează: cu 700 de oameni lăsați fără drept de vot, mi se pare jenant să mai și blochezi oameni și să ștergi mesaje. (…) vreau să pun print-screen-ul care arată cum administratorii au suspendat dreptul la replică la mesaj după ce mi-ai răspuns. Ceea ce sigur nu e o dramoletă, ci o realitate care se perpetuează în acest partid, pentru că e încurajată”, i-a scris Ramona Strugariu lui Cristian Ghinea.

Mesajul europarlamentarei a venit în contextul în care fostul ministru a scris un comentariu în care o certa pe aceasta că a făcut scandal fără să-l întrebe înainte.

„Nu e blocată. Dar era mai decent să întrebi direct, nu să dai buzna pe tonul ăsta de dramoletă. Dacă ar fi fost blocată, nu văd cum o calitate temporară dintr-o filială i-ar oferi imunitatea la încălcarea regulilor”, a scris vicepreședintele USR.

Cristian Ghinea a continuat: „O tragedie incredibiilă, dragă Ramona. Rog moderatorii să lase această postare, Ramona insistă să se facă de râs și e dreptul ei. Hugs”.

Concluzia a fost oferită de un membru USR: „Până la urmă în partidul ăsta o să rămâi tu și cu Barna”.

Back to top button