Știrile 60m.RO

AUR a votat contra proiectului de lege privind rețelele 5G. Ciprian-Titi Stoica: „Ne pasă de sănătatea românilor”

AUR a demonstrat încă o dată că este singurul partid căruia îi pasă de sănătatea românilor!”, a afirmat Ciprian-Titi Stoica. Declarația a fost făcută în contextul în care marți, 7 decembrie, deputații PNL, PSD, UDRM și USR au dat undă verde controversatului proiect 428/2021, care vizează tehnologia 5G, în ciuda faptul că este vorba despre un proiect neconstituțional!

Nici inițiatorii proiectului de lege și nici deputații PNL, PSD, UDMR și USR care au votat în favoarea lui nu au ținut cont de solicitările și necesitățile comunităților locale, exprimate prin cererile administrațiilor publice locale. Practic, autoritățile locale vor fi obligate să permită operatorilor telecom accesul fără autorizație în păduri, pășuni, spații verzi, clădiri publice și private, monumente, rezervații protejate etc., cu consecințele de rigoare.

Mai mult decât atât, o serie de prevederi din proiectul de lege nu se regăsesc în Codul european al comunicațiilor electronice, ci sunt prevederi neconstituționale, emise de ANCOM și de Guvernul României. Sub pretextul implementării Codului european al comunicațiilor electronice, ANCOM încearcă să legifereze prevederi care sunt strict în interesul corporațiilor telecom și în detrimentul cetățenilor, autorităților locale și a bugetului de stat.

Practic, firmele de comunicații, prin intermediul slugărniciei ANCOM, au pretenția de a nu plăti taxe și impozite locale și naționale, deși ele prestează o activitate economică din care câștigă sume fabuloase de bani. Exact la asta se referă unele derogări de la alte legi, făcute cu dedicație pentru industria telecom și în defavoarea tuturor celorlalte firme.

Deputații AUR au fost singurii care s-au opus acestui proiect care vizează, practic, îmbogățirea unora, în detrimentul statului și al cetățenilor români. Pentru că AUR este singurul partid parlamentar căruia îi pasă cu adevărat de români, de sănătatea lor și de felul cum sunt cheltuite taxele pe care statul li le impune. Nu putem fi de acord cu un proiect care încalcă nu doar norme juridice, legislative și constituționale, ci și drepturi fundamentale ale omului și vom lupta până la capăt pentru ca acest proiect de lege, care cu siguranță va fi promulgat de președintele Iohannis, să fie refăcut și îndreptat, în folosul românilor, nu împotriva lor!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button