Politică

Copiii vor avea vacanță de Paște: ministra lui Iohannis s-a răzgândit

După ce Ministerul Educației a anunțat în urmă cu aproape o lună că a avizat structura anului școlar 2023-2024, ministra Educației Ligia Deca anunță că s-a răzgândit și că va da, totuși, două zile de vacanță la finalul lunii aprilie, pentru a lega o perioadă de 7 zile libere, împreună cu zilele în care oricum nu se lucrează din perioada 1 Mai-Paște. “Probabil într-un timp scurt, săptămâna viitoare, vom da un ordin de ministru în așa fel încât vacanța școlară să se suprapună peste Paștele Ortodox”, spune Ligia Deca la România TV.

Astfel, elevii ar putea avea aproape o lună de zile fără cursuri în jurul vacanțelor de primăvară, în școlile unde se fac în acea perioadă și activități din cadrul programelor “Săptămâna Verde” și “Școala Altfel”.

Ministra Educației Ligia Deca a spus că pregătește un ordin de ministru prin care să dea liber și în zilele de 29 aprilie și 30 aprilie, adică luni și marți, deoarece 1 Mai care este zi liberă prin Codul Muncii pică într-o miercuri, vineri 3 Mai este liber tot prin Codul Muncii pentru că este Vinerea Mare înainte de Paștele Ortodox, iar joi, 2 Mai, cel mai probabil se va face punte cu cele două zile, punte care ar avea efect doar pentru angajații din mediul bugetar.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button