Știrile 60m.RO

Călin Balabașciuc (AUR): După ce a fost condusă trei decenii de PSD și PNL, România este săraca Europei!

Potrivit celor mai recente date publicate de  Institutul Național de Statistică, la 31 de ani de la Revoluție, perioadă cât a fost condusă, prin rotație, doar de aceleași persoane pe care le regăsim azi în PSD și PNL, România continuă să rămână la coada Europei din punct de vedere al dezvoltării în infrastructură, al investițiilor în sănătate și educație și, de asemenea, ocupă unul dintre ultimele locuri atunci când vine vorba despre puterea de cumpărare.

În prezent, peste 23% dintre români nu-și permit un trai decent, un procent dublu față de țările dezvoltate din vestul și centrul continentului. Iar cei mai afectați sunt copiii, tineri între 18 și 24 de ani și vârstnicii, adică tot cele mai vulnerabile categorii sociale.

Acesta este rezultatul guvernării haotice și al politicii deliberate de sărăcire a populației întreprinse de partidele care s-au succedat la putere. Toate aceste partide i-au ținut pe români în sărăcie ca să-i poată controla mai ușor, ca să le poată cumpăra voturile cu o sticlă de ulei sau un kilogram de zahăr.

În acest context, AUR este singurul partid care ascultă cu adevărat necazurile oamenilor simpli, cei ignorați nu doar de vechea clasă politică, ci și de noile partide elitiste, ca USR și PLUS. De aceea, pledăm pentru implicarea statului în reprofesionalizarea oamenilor aflați în pragul sărăciei sau sub acest prag. Este nevoie de programe coerente de pregătire profesională și de cursuri de specializare în meserii solicitate astăzi pe piața muncii.

Nu trebuie să mai stăm cu mâinile încrucișate atunci când mii de români harnici și pricepuți pleacă în alte țări să-și câștige traiul. Nu mai putem lăsa ca această resursă vitală a națiunii să muncească pentru alții, în Europa, iar guvernul să aducă mână de lucru ieftină, dar slab calificată, din țările asiatice. Trebuie să le redăm românilor demnitatea de a fi respectați și apreciați în țara lor și dreptul de a nu mai fi săraci într-o țară atât de bogată ca România!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button