Știrile 60m.RO

Dreptate pentru angajații unor firme din Constanța. Datorită lui Dănuț Aelenei (AUR) angajatorul a fost amendat pentru neplata salariilor, iar angajații despăgubiți

Angajații a trei firme-cheie din Constanța nu își primesc salariile de câteva luni. Deputatul AUR Dănuț Aelenei s-a adresat Ministerului Muncii și Protecției Sociale în vederea dispunerii de măsuri concrete și a sprijini angajații care nu își primesc salariile. Întrebarea deputatului AUR a primit răspuns, iar angajatorul firmelor a fost amendat contravențional.

Referitor la societățile Grup Servicii Petroliere Logistic, Grup Servicii Petroliere Shippyard și GSP Offshore, Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța a efectuat mai multe controale, în urma cărora inspectorii de muncă au dispus o serie de măsuri, iar angajatorul a fost amendat contravențional în repetate rânduri pentru nerespectarea măsurii privind acordarea drepturilor salariale”, se arată în răspunsul Ministerului Muncii și Protecției Sociale,

La societatea Tehnoconstruct Marine Operations SRL, inspectoratul a efectuat un control și a dispus atât măsura respectării datei de plată a salariului, astfel cum este stabulită prin contractul individual de muncă, cât și a prezentării dovezii achitării drepturilor salariale restante.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța a inițiat un nou control pentru verificarea mediului de îndeplinire a măsurilor dispus, urmând ca în cazul în care angajatorul nu le-a îndeplinit, să aplice sancțiunea contravențională.

La începutul lunii noiembrie, deputatul AUR Dănuț Aelenei solicitat Ministerului Muncii și Protecției Sociale să dispună măsuri pentru a obliga firmele menționate să respecte legea și să plătească drepturile bănești ale angajaților la timp.

Back to top button