Internațional

Proteste la Viena: Austriecii cer alegeri anticipate

Mii de protestatari au ieșit în Viena să manifesteze împotriva restricțiilor asupra vieții publice menite să limiteze pandemia de coronavirus. Confruntat cu creșterea numărului de infecții zilnice, luna trecută, guvernul a făcut din Austria prima țară din Europa de Vest care a reintrodus un sistem de izolare și a declarat că va face vaccinările obligatorii începând cu luna februarie.

Oamenii purtau pancarte pe care scria: „Voi decide singur”, „Faceți Austria puternică din nou” și „Noi alegeri” – un indiciu la tulburările politice – în timp ce mulțimea se aduna, informează Reuters.

Aproximativ 1.200 de ofițeri de poliție s-au mobilizat pentru a gestiona protestele dispersate care ar fi trebuit să se unească într-un marș pe bulevardul Ring din centrul Vienei. Poliția a declarat că le va reaminti participanților la marș să poarte măști și va taxa persoanele care nu le poartă.

O comisie parlamentară a aprobat săptămâna aceasta dublarea duratei de izolare la 20 de zile, care, potrivit guvernului, este cea mai lungă durată a acesteia.

Austria, o țară de 8,9 milioane de locuitori, a raportat aproape 1,2 milioane de cazuri de coronavirus și peste 12.000 de decese legate de COVID-19 de la începutul pandemiei, anul trecut.

Cazurile noi au scăzut de când a început izolarea – care face excepții pentru proteste.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button